Büyükşehir’den kent belleğine yeni bir eser daha

Bursa’nın kültürel değerlerinin kent belleğinde geleceğe taşındığı eserlere bir yenisi daha eklendi.

Büyükşehir’den kent belleğine yeni bir eser daha

56 hikaye ile Binbir Gece Masalları’nda yer alan ve Anadolu Türkçesi’nin en temel özellikleriyle kaleme alınan ‘Elfü Leyletin ve Leyle Hikâyetleri’ isimli eserin tanıtım toplantısı, Mahkeme Hamamı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kitabın tanıtım toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm birikimlerini geleceğe taşıyan faaliyetleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Bugüne kadar Bursa’yla ilgili 300’ü aşkın kitap, albüm ve belgesel gibi tanıtıcı yayın hazırladıklarını ve her biri altın değerindeki bu çalışmaların Bursa sevdalılarının kütüphanelerindeki yerini aldığını kaydeden Başkan Altepe, “Bugün de burada yeni bir eserle daha karşınıza çıkmış bulunuyoruz. Eseri günümüz Türkçesine çevirerek hazırlayan Yrd.Doç.Dr. Sadettin Eğri’ye, minyatür çalışmalarını gerçekleştiren İpek Özsoy’a, kültür hayatımıza bir soluk getirecek yayında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Yrd.Doç.Dr. Sadettin Eğri ise, Binbir Gece Masalları’nın ‘Elfü Leyletin ve Leyle Hikâyetleri’ adını taşıyan Bursa nüshasının 188 yaprak (376) sayfadan oluştuğunu ve her sayfada hareketli nesih ile yazılmış 12 satır bulunduğunu anlattı. 

İnebey Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Osman Nuri Solak da, ‘Elfü Leyletin ve Leyle Hikâyetleri’nin orijinal kısmının ellerinde bulunduğunu belirterek, kütüphanenin kapasitesi ve gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X