Büyümenin kesintiye uğramaması gerek

Seçim sonuçlarının koalisyon hükümetini öngördüğünü belirten Bakan Yıldız, Türkiye’nin kalkınmasını kesintiye uğratmayacak bir yapı içinde olunmasının önemine vurgu yaptı.

Büyümenin kesintiye uğramaması gerek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’nin merkez Melikgazi İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 639’uncu Mimar Sinan’ı Anma ve Evliyalar Günü etkinliğine katıldı.

Buradaki konuşmasında seçim öncesindeki rekabet ortamının yerini hizmete bıraktığını belirten Bakan Yıldız, bundan sonra bütün milletvekillerinin kente katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi. Seçim sonuçlarının bir koalisyon hükümetini öngördüğünü ifade eden Yıldız, ”Bunun için önümüzdeki günler son derece önemlidir. Özellikle TBMM’de başkanlık divanının oluşmasıyla beraber hükümet kurma çalışmaları devam edecektir. Hükümet kurmak, gerek Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımızın gerekse ondan sonraki süreçte diğer partilerin mutlaka aktif olacağı bir süreci öngörmektedir ama bunlar kadar önemli olan bir husus var. Bizim mutlaka Türkiye’nin kalkınmasını, Türkiye’nin büyümesini kesintiye uğratmayacak bir yapı içinde olmamız lazım” dedi.

ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATILACAK

Türkiye’nin büyümesinin hiçbir gerekçeyle kesintiye uğramaması gerektiğinin altını çizen Yıldız, bu sebeple herkesin elbirliğiyle çalışma yapmaya devam edeceğini kaydetti. Taner Yıldız, Azerbaycan temaslarına ilişkin açıklamada bulunarak, ”Sayın Cumhurbaşkanımıza refakatla Sayın (İlham) Aliyev, Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın (Gurbangulu) Berdimuhamedov ve Sayın (Vladimir) Putin ile görüşmelerde bulundum. Bu görüşmelerde tabii ki enerji temel başlıklardan bir tanesiydi. Önümüzdeki günlerde yine enerji sektörüyle alakalı önemli projelere imza atma aşamasına inşallah gelmek istiyoruz” diye konuştu.

GÖRÜŞME İYİ GEÇTİ

Bakan Yıldız, Rusya Federasyonu ile Türkiye’nin birbirleri için vazgeçilmez iki ülke olduğuna dikkat çekti. Yıldız, ”Sayın Putin ile yapılan görüşmede bu tür vurgulara ve bir kısım somut projelere değinildi. Gayet güzel bir görüşme geçti. Önümüzdeki hafta içerisindeki gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X