Çağlar’ın esnafla buluşmasında neler yaşandı?

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın uçak krizi sonrasında Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin normale dönmesinde oynadığı uzlaştırıcı rol, her iki ülke için de sayısız faydayı beraberinde getirdi.

Çağlar’ın esnafla buluşmasında neler yaşandı?

İlişkilerin normale dönmesinden en fazla yarar gören kesimlerden biri de Türkiye’de ticaretle uğraşan iş insanları oldu.

Çağlar, dün Bursa’da BESOB’un daveti üzerine esnaf derneklerinin yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldi. Sıcak geçen buluşmayı Olay Medya’nın yönetici ve yazarları da izledi. Bugünkü Olay Gazetesi’nde, Mustafa Özdal, İhsan Aydın, Feridun Eyüpoğlu ve Selahattin Adıgüzeller gibi Ahmet Emin Yılmaz da köşesini bu önemli buluşmaya ayırdı.

Çağlar’dan Erdoğan’a: Milli lider dik duruyor, ülkeyi böldürmüyor

Bursa günümüzün sanayi kenti, fakat geçmişin ticaret kenti. Osmanlı o günkü Tophane Surları dışına kenti çıkarırken her tepeye bir cami, çevresine medrese ve çarşı yaparken, dünyanın ilk alışveriş merkezi Kozahan’ı armağan etti.

Sonrasında…

Ahilik geleneği Bursa çarşılarından Anadolu’ya yayıldı. Yakın geçmişte evlerin altındaki devereler atölyeye, dokumalar da fabrikaya dönüştü, ama Bursa hep esnaf ağırlıklı kent oldu.

O bakımdan…

Bursa’daki esnaf teşkilatı her zaman güçlü, her zaman etkili.

Zaten… 

Toplumun nabzını tutmak isteyenler de esnafın izlenimlerini önemsiyorlar.

Böyle bir atmosferde…

BESOB kısa adıyla kendinden söz ettiren Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği kentin bir başka değeri olan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ağırladı.

Açıkçası…

Çok sıcak bir esnaf-Çağlar buluşması izledik Esnaf Sarayı yedinci katındaki toplantı odasında.

Davet sahibi BESOB Başkanı Arif Tak yönetimini de davet etmişti. Bazı Oda Başkanları yönetimde yer aldıkları için buluşmaya katıldılar. Aralarında yeni seçim yapıp seçilenler de, seçim yapacak olanlar da vardı.

Anılar canlandı, geçmiş yâd edildi, esnafa ve Bursa’ya hizmet edenler anıldı. Sohbetin yönünü de BESOB Başkanı Arif Tak belirledi.

Örneğin…

“Rusya ile ilgili yaptıklarınızı gıptayla izledik” diye söze başlayıp Cavit Çağlar’a söyledikleri Rusya ile krizin bitirilmesi konusuna toplumun bakışını da ortaya koydu:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X