Çağrı merkezleri 2 milyar kez ‘alo’ dedi

Türkiye’de hizmet veren bin 214 çağrı merkezi, 2015’te 1 milyar 449 milyon çağrıya yanıt verdi, 506 milyon kez de vatandaşları aradı. Bu arada sektörün pazar büyüklüğü yüzde 6 büyüyerek 3,6 milyar liraya ulaştı.

Çağrı merkezleri 2 milyar kez ‘alo’ dedi

“Çağrı Merkezi Pazarı 2015” araştırması verilerinden derlenen bilgilere göre, çağrı merkezi sayısı 2015’te bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak bin 175’ten bin 214’e yükseldi. Sektörün pazar büyüklüğü de yüzde 6 artışla 3,6 milyar liraya ulaştı.

Çağrı merkezleri, geçen yıl 1 milyar 449 milyon çağrıya cevap verirken, 506 milyon kez de vatandaşları aradı. Çağrı merkezi çalışanları, böylece yaklaşık 2 milyar kez “Alo” dedi.

Gelen aramaların içeriklerine bakıldığında, en çok ürün/hizmet bilgisi, işlem, teknik destek ve şikayet amacıyla gelen çağrılara cevap verildiği görülüyor.

Çağrı merkezleri ise 2015’te en çok satış-pazarlama, bilgilendirme ve tahsilat için arama yaptı. Çağrı merkezi hizmeti en çok telefon, e-mail ve yazılı müracaatlar kanallarıyla sunuldu.

‘2016’da istihdam artabilir’

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, sektörünün büyüme eğiliminin az da olsa geçen yıl da sürdürdüğünü söyledi.

Sektörde 2016 istihdamının 85 bin seviyesine çıkabileceğinin öngörüldüğünü ifade eden Tarakçı, çağrı merkezlerinde çalışan müşteri temsilcilerinin yüzde 67’sini kadınların oluşturduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X