Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi, Osmangazi İlçesi Soğukkuyu Mahallesi’nde faaliyete başladı.Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayatı tüm canlılarla birlikte paylaştıklarını kaydederek, “Hayvanlar da bitkiler de hakları olan canlılardır. Ecdadımız kurduğu vakıflar ve hastanelerle bu konuya özel bir hassasiyet göstermiş, bizzat özel fermanlarla canlılara nasıl davranılacağı konusunda hükümler yayınlamış. Böyle şefkat medeniyetinin torunlarıyız” dedi.
BAKIM BESLENME VE TEDAVİ…
Hayvanlara değer verdiklerini vurgulayan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından sahipsiz hayvanların bakım, beslenme ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. 2018 yılı sonunda sahipsiz hayvanlarda kısırlaştırılan köpek sayısı 518, kısırlaştırılan kedi sayısı 387 adettir, 913 kuduz aşısı, 2 bin 569 adet iç ve dış parazit uygulaması yapılmıştır.
Toplam muayene edilen kedi ve köpek sayısı ise 5 bin 176 adettir. Açılışı yapılan merkezimiz de bu amaca hizmet edecek” dedi. İki veteriner hekimin görev yaptığı ve 3 bin metrekare alan üzerinde bulunan merkezde, sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet verileceğini ifade eden Başkan Aktaş, muayenehane, ameliyathane ve yoğun bakım alanı gibi bölümlerden oluşan merkezin bölgede ihtiyaç duyulan büyük bir eksikliği gidereceğini kaydetti.
YENİ BİR MERKEZ DAHA…
Sokak hayvanlarının tedavileri, koruyucu aşıları, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri hem bu merkezden hem de yakın zamanda Gümüştepe Mahallesi’nde konuşlandırılacak olan yeni merkezde gerçekleştirileceğinin altını çizen Aktaş, “31 bin 600 metrekare üzerinde kurulacak olan yeni ‘Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ binası ve ‘Hayvan Tedavi ve Barındırma Merkezi’miz, kısa sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak.
Bugün açılışı yapılan merkezimizde hem hayvanlarımızın hem kent sakinlerinin sağlığını korumak ve refahını arttırmak adına her türlü hizmeti vereceğiz” ifadeleriri kullandı. ‘Gönüllü hayvan koruyucu’ sertifikasına sahip vatandaşlarla işbirliği içinde ortak projeler yürüterek, Bursalıların da çalışmalara katılacağını kaydeden Aktaş, Bursa’daki 3 milyon vatandaşın da bu konuda sorumluluğunun bulunduğunu söyledi.
Başkan Aktaş, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve hayvanseverlerle birlikte açılışını yaptığı tesisi gezdi.
“HAYVANLARI SEVELİM KORUYALIM”…
Aktaş, Bursa’da hayvan sevgisi bilincinin daha da yaygınlaşmasını istediklerini söyleyerek, “Sokakta gördüğü hayvana şefkatle bakan, onların da hayatın bir parçası olduğunu kabullenen ve bu noktada adım atan bir anlayış, olmazsa olmazımızdır. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Herkesin sokak hayvanlarına, can dostlarımıza yapabileceği destekler var. Onları severek, mama vererek, sahip çıkarak ve onları koruyarak yapabileceğimiz şeyler var. Hayvanları seviyoruz ve onlara sahip çıkmak için de böyle merkezleri açıyoruz” diye konuştu.