Yeni planlara Büyükşehir Meclisi’nden onay…

Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısının Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumunda, İznik Gölü Çevre Düzeni Planı’na uymadığı gerekçesiyle 1/25.000’lik ve 1/1000’lik uygulama imar planları iptal edilen Cargill fabrikasının yeni hazırlanan 1/1000’lik planları oyçokluğu ile kabul edildi.

Yeni planlara Büyükşehir Meclisi’nden onay…

DERYA DEMİR PINAR

20 yıl sonra Cargill planlarının yeniden gündeme geldiğini söyleyen CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli, “Eğer bu plana ‘hayır’ derseniz bundan sonra gelecek tüm dosyalarda evet diyebilirim. Dünyanın en sağlıksız kuruluşlarından biri burası. İznik Gölü’nün 1.5 metre kadar kadar çekilmesine neden oldu. Ne yazık ki ülke olarak kaybedererek muktedir firmanın gücüne yenik düşüyoruz” dedi. CHP, İYİ Parti ve MHP’li üyelerin ret oyu verdiği Cargill planları AK Partili üyelerin oyları ile kabul edilidi.

İÇME SUYU GÖLBAŞI’DAN

Öturumda ayrıca, DSİ, BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi arasında Gölbaşı barajının şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacının giderilmesine oybirliğiyle karar verildi. Yine aynı şekilde yapılan bir diğer protokolle Büyükorhan’da da içme ve kullanma suyu teminin için çalışmalar yürütülecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X