Çavuşoğlu’ndan AB açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Türkiye’nin AB ile ilişkileri geliştirmek istediğini söyledi.

Çavuşoğlu’ndan AB açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

AB Dışişleri Bakanları toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, “AB ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Türkiye olarak tam üyelik perspektifiyle ilişkilerimizi geliştirmek istedik. Bu böyle oldu mu hayır, bazen bizden kaynaklanmıştır bazen onlardan.” dedi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin, “İster beğensinler ister beğenmesinler, Avrupa’nın güvenliği önemli ölçüde Türkiye’nin elindedir” ifadelerini kullandı.

AB’nin Yunanistan’la ilgili meselelerde dürüst bir arabulucu rolünü üstlenmesi gerektiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Yunanistan hiçbir zaman diyaloğa yanaşmadı. Biz her zaman aklı selim, olumlu hava yaratarak ilişkilerimiz geliştiririz. Sorunları ancak diyalog ve diplomasiyle çözeriz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X