Cazip kredi korkuttu: Bu gidişle kamu bankalarının elinde konut stoğu oluşacak!

Pandemiyle birlikte günlük yaşam ve ticarete destek için kamu bankaları cazip krediler verdiler. Özellikle 1 yılı ödemesiz konut kredileri ilgi gördü. Ne var ki, İMO Başkanı Mehmet Albayrak zamanı geldiğinde çok kişinin bu kredileri ödeyemeyeceği ve bankaların elinde konut stoğu oluşacağı kaygısı taşıyor.Kentsel dönüşüm için “biraz emsal artışı, biraz vatandaş katkısı” olması gerektiğini ifade eden Albayrak, ayrıca “Hızlı treni bekliyoruz” dedi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz Yazdı…

Cazip kredi korkuttu: Bu gidişle kamu bankalarının elinde konut stoğu oluşacak!

Tam da… İkinci el konutlarda kredi faizlerinin üç hafta içinde yüzde 0.79’dan yüzde 0.87’e çıkarıldığı, ikinci el ve sıfır dairelerde “12 ay geri ödemesizlik” uygulamasının kaldırdığı haberinin üstüne geldiler.

Biz de…

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ile yönetiminden Cevat Şahin, Cengiz Duman, Atakan Bekar, Erdem Yardımcı yerlerine otururlarken “Karar inşaat dünyasını nasıl etkiler?” diye sorduk.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın….

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X