Çekil önümüzden Gençler!

Türkiye Kupası’nı gözüne kestiren Bursaspor, çeyrek final ilk maçında Gençlerbirliği karşısında avantaj arıyor.

Çekil önümüzden Gençler!

Mersin’i geriye düştüğü karşılaşmada 10 kişiyle dağıtan ve herkesi kendine hayran bırakan Bursaspor, Başkent temsilcisi önünde işi rövanşa bırakmak istemiyor. Atatürk Stadı’ndaki mücadele 18.30’da başlayacak. 

Spor Toto Süper Lig’in 22.haftasında aldığı Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle kendine gelen Bursaspor, bugün Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Atatürk Stadı’nda 18.30’da başlayacak olan karşılaşmayı İlker Meral yönetecek. Mücadele A Spor’dan canlı olarak ekranlara gelecek. Son 16 turunda İstanbul Başakşehir’i penaltı atışları sonucu eleyen Timsah, 8 Nisan’da Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak rövanş maçı öncesi avantajlı bir skor elde etmek istiyor. 

KALE OKAN KOÇUK’UN

Yeşil beyazlı takımda cezalı olan Harun Tekin ile birlikte sakatlığı bulunan Emre Taşdemir bugünkü mücadele de forma giymeyecek. Okan Koçuk’un 1 numara olarak çıkacağı karşılaşmada Teknik Direktör Şenol Güneş’in diğer bölgelerde herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor. Mersin maçında yedek soyunan Volkan Şen’in bu kez 11’de görev alacağı tahmin ediliyor. Mesut Bakkal yönetimindeki Gençlerbirliği’nde ise takımın en golcü ismi olan Bogdan Stancu sakatlığı nedeniyle forma giymeyecek. 18.30 A SPOR/CANLI

EVİMİZDE KRALIZ

Bursaspor ve Gençlerbirliği bugün 67.kez karşı karşıya gelecek. Yeşil beyazlılar bu maçlarda 27 galibiyet alırken, Başkent temsilcisi 19 kez sevinen taraf oldu. İki ekip arasındaki 20 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Bu mücadelelerde Bursaspor rakip fileleri tam 101 kez havalandırırken, başkent ekibi 78 gol buldu. Atatürk Stadı’nda oynanan 32 müsabakada ise ev sahibi ekibin açık ara üstünlüğü bulunuyor. Evinde rakibini 16 kez deviren Timsah, Gençlerbirliği’ne 5 kez mağlup oldu. 11 müsabaka ise eşitlikle sonuçlandı.

GÖZLER KUPA GOLCÜSÜNDE

Bugünkü karşılaşmada tüm gözler Bursaspor’un kupa golcüsü Cedric Bakambu’nun üzerinde olacak. Mersin maçında kaleci Harun Tekin’in kırmızı kart görmesi sonucu teknik heyeti tarafından oyundan alınan Fransız futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası’nın en skorer ismi olma unvanını elinde bulunduruyor. Kupa maçlarında kaydettiği 7 golle Timsah’ın gol yükünü çeken Bakambu’ya karşılık, 4 gol kaydeden oyuncusu Berat Tosun Başkent ekibinin kozlarından. Bugüne kadar sadece iki kez karşı karşıya gelen teknik direktörler Şenol Güneş ve Mesut Bakkal’ın ise birbirlerine karşı birer galibiyeti bulunuyor. 

MAÇ HEYECANI OLAY TV’DE

Bursaspor’un bugün Gençlerbirliği ile oynayacağı karşılaşmanın tüm detayları OLAY TV ekranlarında olacak. Maç öncesi ve sonrasında yapılacak bağlantılarla taraftarlar atmosferi yakından takip etme fırsatı bulacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X