Cezayirli çocuk Bursa’da şifa buldu

Cezayirli çocuk, Bursa’da gerçekleştirilen kalp ameliyatı ve böbrek naklinin ardından sağlığına kavuştu.

Cezayirli çocuk Bursa’da şifa buldu

Cezayir’de dünyaya gelen ve doğumundan 2 ay sonra böbrek yetmezliği çekmeye başlayan 14 yaşındaki Anis Akkacha, kalbindeki sorun yüzünden riskli görülmesi nedeniyle ülkesinde ameliyat edilemedi.

 

Ailesi tarafından durumun anlatıldığı Bursa’da yaşayan yakınları, gerekli girişimlerde bulunarak Akkacha için Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinden randevu aldı. Binlerce kilometre uzaktan, babası Abdülkadir Akkacha ile Bursa’ya gelen Anis, önce kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat edildi. Ardından babasından alınan böbreğin nakledildiği çocuk, sağlığına kavuştu.

 

Yıllardır çektiği böbrek yetmezliğinden kurtulduğu için mutlu olduğunu dile getiren Anis Akkacha, “Türk doktorlarına çok teşekkür ederim” dedi.

 

Akrabası Bouzina Souria ise çocuğun Türkiye’de sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, “Türk doktorları bize bir misafir gibi davrandılar. Çocuğumuzu sağlığına kavuşturdular. Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Riskli bir ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

 

UÜ Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji ve Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Dönmez, Anis Akkacha’nın 2 aylıkken yakalandığı böbrek yetmezliği hastalığına son noktayı koyduklarını belirterek, operasyonun yaklaşık 5 saat sürdüğünü kaydetti.

 

Akkacha’nın 1 hafta içinde ülkesine dönebileceğini vurgulayan Dönmez, şunları söyledi: 

“Bursa’ya Cezayir’den böbrek nakli için geldi. Tüm çabalarımıza rağmen kadavradan böbrek bulamadık. Babasına önerdik o da kabul etti. Testler sonucunda büyük oranda uyum görünce nakil yapmaya karar verdik. Bize geldiğinde hastanın tüm değerleri çok kötüydü. Sağlık durumu da iyi değildi. Şimdi durumu çok iyi, böbrek fonksiyonları normale döndü. Hatta hastamız Türkçe öğrenmeye de başladı, ihtiyaçlarını Türkçe söyleyebiliyor. Hastamızı kısa sürede taburcu ederek ülkesine göndereceğiz.” 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ise hastanelerinin uluslararası seviyede hizmet sunduğunu dile getirerek, “Akkacha, kalp yetmezliği de olan bir hastamızdı. Cezayir’den gelerek hastanemizde başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Önce kalp yetmezliğine müdahale ettik. Sonra da böbrek naklini yaptık. Akkacha’nın sağlığına kavuşması hem üniversitemiz hem ülkemiz için gurur verici” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X