CHP Bursa Milletvekili Özkan’dan okul tepkisi

CHP Milletvekili Yüksel Özkan, Bursa’da depreme dayanıksız olmaları nedeniyle yıkım kararı verilen okulların durumunu TBMM’de ve sahada 4 yıldır takip ettiklerini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Özkan’dan okul tepkisi

Özkan, konu ile ilgili soru önergelerine verilen yanıtlara göre okulların sadece 4 tanesinin eğitime açıldığını, binlerce öğrencinin bu yıl da farklı bölgelerdeki okullara devam etmek zorunda kaldığını belirtti.

Öğrenci, öğretmen ve velilerin sıkıntılarının sürdüğünü dile getiren Özkan, okullardaki sınıf mevcudunun 40’ı geçtiğini, ikili öğretime geçen okullarda ise özellikle kış aylarında öğrencilerin karanlıkta okullarına gidip gelmek zorunda kaldığını söyledi.

Özkan, “Yıkımı dahi tamamlanmayan okulları yerinde tespit ettik. Okulların açılmasına 2 hafta kala yıkımına başlanılan Mustafakemalpaşa Balibey İlkokulu ile halen yıkılmamış olan Öğretmen Davut İlkokulu’nda incelemelerde bulunduk. Görünen o ki okulların yeniden yapılması kısa sürede mümkün değil. Bir kez daha soruyorum, Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu okulların yapımı için ne kadar bütçe ayırdı ve okullar hangi tarihte açılacak? Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X