CHP Bursa’dan iddialı açılış… ‘Bu binadan iktidar çıkacak’

Partisinin il başkanlığı binasının açılışı için Bursa’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, erken seçim çağrısında bulundu. Ekonominin kötüye gittiğini ifade eden Salıcı, “Millet İttifakı iktidara gelecek, vatandaşımızın sıkıntı çekmesini engelleyecek bir düzen kuracak” dedi.

CHP Bursa’dan iddialı açılış… ‘Bu binadan iktidar çıkacak’

Hatice DAL

Kırcali Mahallesi’nde faaliyet gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nın binası, tadilatının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa katılan n CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye’de geçen hafta ticaretin neredeyse gerçekleştirilemediğini söyledi. Ekonominin gün geçtikçe kötüye gittiğini söyleyen Salıcı, asgari ücret alanların geçinemediğini belirtti. Salıcı, ‘Türkiye, öyle bir noktaya geldi ki artık yarım simit satan simitçiler, taze ekmekle bayat ekmeği ayrı fiyatlandıran fırınlarımız var. Ekmek fiyatının 3-4 liraya doğru gideceğini fırıncılar söylüyor. Dönüp bakıyoruz, çalışanların maaşında bir artış var mı? Esnaf, sattığı malın yerine yeni malı aynı fiyattan koyamayacağını bile bile nasıl bu ülkede hayatını devam ettirsin? Bunların hiçbirinin cevabı yok” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, CHP tarafından daha önce önerilen ‘zorlu kış şartlarında halkı korumak için kara kış fonu oluşturulması’ çağrısını da tekrarladı.

“MİTİNG İÇİN MEYDANI VERMİYORLAR”
Türkiye’nin bir an önce seçime gitmesi gerektiğini de kaydeden Oğuz Kaan Salıcı “İktidarı zorlamak için 4 Aralık’ta Mersin’de miting yapacağız. Ama iktidar, yapacağımız mitingden rahatsız olmuş. İki ay önce Tayyip Erdoğan’a verdikleri miting alanını CHP’ye vermekten imtina ediyorlar. Tayyip Erdoğan AK Parti’nin genel başkanı değil mi? Bir parti genel başkanına Mersin Cumhuriyet Meydanı’nı veriyorsanız, CHP Genel Başkanı’na da aynı meydanı vermeniz lazım” diye konuştu.

SANDIK GELECEK
Millet İttifakı’nın gerçekleşecek olan ilk seçimde iktidar olacağını da dile getiren Salıcı, ‘Parlamento çoğunluğunu sağlayacak ve Millet İttifakı’nın belirlediği aday bu ülkenin yeni cumhurbaşkanı olacak. Bu ülkeyi güçlendirilmiş parlamenter sistemle tanıştıracak. CHP’nin ve Millet İttifakı’nın politikalarıyla tanıştıracak. Vatandaşlarımızın açlıktan, yoksulluktan sıkıntı çekmesini engelleyecek bir düzen kuracak. Soğukkanlı bir şekilde kimseyi üzmeden, bütün vatandaşlarımızı kucaklayarak o sandığı vatandaşımızın önüne getireceğiz. O sandıklar, ilk seçimde Millet İttifakı’ndan gelecek oylarla patlayacak” ifadelerini kullandı.

‘BURSA İÇİMİZDE BİR UKTE’

2019 seçimlerinde yerel seçimlerde Millet İttifakı’nın önemli bir başarı kazandığını kaydeden Salıcı, Bursa’nın içlerinde bir ukte olarak kaldığını söyledi. Oğuz kağan Salıcı, ‘ Bursa’yı kaybettik belki ama Türkiye’de 11 büyükşehiri kazandık. Türkiye’de şu anda her 2 vatandaşımızdan birisi bizim belediye başkanlarımızdan hizmet alıyor ve pandemi sürecinde devletin yapamadığını, iktidarın yapamadığını bizim belediye başkanlarımız yaptı’ dedi.

BU BİNADAN İKTİDAR ÇIKACAK
Binanın alınmasında katkısı olan herkese teşekkürlerini ileten CHP İl Başkanı İsmet Karaca, kongrede verdikleri sözü tuttuklarını ve partinin kendisine ait bir binası olduğunu kaydetti. Karaca, “O gün bir söz daha vermiştik bu binadan iktidar çıkacak. Biz sözümüzü tutuyoruz. Sandık çok yakın, sandık geldiği an iktidarın sona olacak. Karanlık son bulacak. Seçim gecesi sandıklar bize emanet” diye konuştu. Konuşmaların ardından parti binasının açılışı gerçeleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X