CHP Nilüfer’de neler oluyor? Başkan Yılmaz’dan çarpıcı örnek…

olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteciler Mustafa Özdal ve Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz çarpıcı açıklamalar yaptı. Yılmaz, ilçe yönetimindeki 5 istifayı “2,5 yıl boyunca çeşitli fikir ayrılıkları olabilir. Bunun neticesinde de istifa bireysel bir tutumdur” sözleriyle değerlendirdi. Yılmaz, “Dün Osmangazi’de karşılaştığım bir görüntü var, adamın biri oturmuş yerdeki hayvanlara bırakılan ekmek kabından ekmek yiyor. Nilüfer’deki istifa mı önemli o adam mı önemli? Biz görevimizin başındayız. Herhangi bir sorun yok” dedi.

CHP Nilüfer’de neler oluyor? Başkan Yılmaz’dan çarpıcı örnek…

CHP Nilüfer’de geçen hafta 3 yönetim kurulu üyesi istifa etti. Daha önce de iki yönetim kurulu üyesi istifa etmişti.

CHP Nilüfer’de 16 kişilik yönetimden toplamda 5 kişinin istifasını “Gündem Özel”de değerlendiren CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz,Türkiye’nin çok ciddi sorunları var. Çok ciddi problemleri var. Bursa’nın da çok ciddi ve önemli sorunları mevcut. Aslında konuşulması gerekenler bu sorunlar. Evet istifalar var. Son olarak geçtiğimiz hafta bizim 3 arkadaşımız yönetim kurulundan istifa etti. Sebebine baktığımız zaman Biz Adalet ve Kalkınma Partisi değiliz. Milliyetçi Hareket Partisi değiliz. Bir biat kültürü söz konusu değil. Biz demokratik, açık, insanların fikirlerini özgürce ifade edebildiği, düşüncelerini, görüşlerini özgürce ortaya koymuş olduğu bir siyasi partiyiz” şeklinde konuştu.

Ben delegeden aldığım yetki ile böyle bir yönetim ortaya koyuyorum”

Başkan Yılmaz, “2,5 yıldır biz görevdeyiz. 2,5 yıl boyunca çeşitli fikir ayrılıkları olabilir. Uyuşmazlıklar olabilir. Görüş ayrılıkları olabilir. Bunun neticesinde de istifa bireysel bir tutumdur. Arkadaşlarımızın kararını saygıyla karşılıyorum. Yedekten gelen arkadaşlarımız görevlerinin başındalar şu anda. Sistem devam ediyor. Kamuoyunda bunların konuşulmasını çok doğru bulmuyorum. Bizim siyasi olarak partimizin kuralları çerçevesinde kendi iç işlerimizde konuşacağımız konular. Kamuoyunu ilgilendiren durumlar değildir. Kamuoyunu ilgilendiren durumlar çaya gelen zamdır, benzine gelen zamdır, Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezadır, özgürlüklerin kısıtlanmasıdır, medyanın yerelde ve genelde korkunç bir baskıyla kamuoyu oluşturmasının önüne geçmektir. CHP içinde sorunlar, sıkıntılar olabilir. Her siyasi partide, dernekte vardır. Bizim bu arkadaşlarımız partiden istifa etmiyorlar. Yönetimden istifa ediyorlar. Beni beğenmemiş olabilirler, yönetim kurulunda başka bir arkadaşımızı beğenmemiş olabilirler varsayım olarak ifade ediyorum bunları, işleri yoğun olmuş olabilir, yorulmuş olabilirler pek çok neden sıralayabiliriz bu bizim partimizin içini ilgilendirir. Benim yönetim tarzımı da beğenmiyor olabilirler, doğrudur ama ben delegeden aldığım yetki ile böyle bir yönetim ortaya koyuyorum. Konuşulması gerekenler bunlar değil. Bursa’daki, Türkiye’deki rezilliği görüyoruz. İnsanlar artık çöpten besleniyorlar. Dün Osmangazi’de karşılaştığım benim bir görüntü var, inanamazsınız adamın biri oturmuş yerdeki hayvanlara bırakılan ekmek kabından ekmek yiyor. Nilüfer’deki istifa mı önemli o adam mı önemli? Biz görevimizin başındayız. Herhangi bir sorun yok” dedi.

Yılmaz’dan Bursa CHP Çalışma Grubu yorumu: Çok önemsiyorum

Başkan Yılmaz, “Genel merkezimizin görüşü çok net. Türkiye çok kritik bir eşikten geçmektedir, Türkiye hayati bir seçime doğru gitmektedir. Parti içi tüm kargaşalar ve sorunların bir şekilde rafa alınması gerekiyor. Bu anlamda da kongrelere ilişkin yapılmamasına dair bir karar alındı. Bizler de bu karara uymak durumundayız bir ilçe başkanı olarak bunu ifade ediyorum. Ön seçim yapılmalı. Milletvekilliğinde de belediye başkanlığında da meclis üyeliğinde de kişisel görüşüm budur. Bursa CHP Çalışma Grubu’na baktığımızda hepsi çok kıymetli, değerli, CHP mensubu arkadaşlarımız, dostlarımızdır. Biz bu grupla çeşitli kez bir araya geldik. Ben bu tarz oluşumların, çalışmaların partiye ivme ve dinamizm kazandıracağını partiye bir rol model olacağını düşünüyorum ve çok önemsiyorum. Bir ayrışma içinde oldukları kanaatinde de değilim” ifadelerini kullandı.

0.50 emsal garabetini Bursa’ya getiren kimdir?”

Nilüfer, yaşanabilirlik çerçevesinde 8. sıradaki ilçedir Türkiye’de. Önemli bir ilçedir. Yerel yönetim anlamında sunulan hizmetler ve yaşam alanları ile vatandaşın teveccüh gösterdiği bir alandır. Bugün Yıldırım’da, Osmangazi’de siyaset yapan AKP’li, MHP’li isimlerin de Nilüfer’de ikamet etmelerine sevinerek şahitlik ediyoruz” şeklinde konuşan Fırat Yılmaz, “Nilüfer’in merkezi hükümet ve Büyükşehir kaynaklı çok ciddi sorunları da var. Altınşehir’deki 19 dönümlük çok değerli bir alan ilçemizin uhdesindeki bir alan merkezi hükümet tarafından satılıyor. Satıştan elde edilen gelirin belirli bir oranının Nilüfer Belediyesi’ne aktarılması gerekiyor satış yapan kurum tarafından ancak aktarılmıyor. Nilüfer’in ulaşım, otopark sorunu mevcut, Çevresel anlamda Büyükşehir’in ana arterlerde uygulamış olduğu çalışmalara bakıyorsunuz sadece tabela çalışmalarını görüyorsunuz. Kentsel dönüşüme baktığınız zaman Nilüfer’i getirmiş olduğu hal ortada. Büyükşehir’in, ilgili bakanlığın sorumluluğu var sen tüm cenazeyi ilçe belediyesine yıkıyorsun, böyle bir şey olabilir mi? 0.50 emsal garabetini Bursa’ya getiren kimdir?” sorusunu yöneltti.

Nilüfer’de ana merkez mahallelerde de sıkıntı var”

Başkan Yılmaz, “Arka mahalleye gitmeyelim Nilüfer’de ana merkez mahallelerde de sıkıntı var. Sanayi bölgelerine gidelim, patronlarda da sıkıntı var. Çünkü artık üretim yapmak bir delilik Türkiye’de. Tamamen komisyoncu bir ticaret anlayışını oturttular Türkiye’ye. Daha henüz yeni çaya gelen zam, emekliler bugün Nilüfer’in merkez mahallelerinde kahveye çıktıklarında İhsaniye’de kahveye çıkan amcam ne yapacak çay hesabı yapacak. Önceden yapıyor muydu yapmıyordu. Tencere götürür diyorlar ya hakikaten tencere ve mutfak götürecek bu iktidarı. Çünkü insanlar artık gerçekten çok zor durumda. Zengini, fakiri artık herkes tepki gösteriyor. Asgari ücretle evi geçindirme şansı var mı insanın” dedi.

Fırat Yılmaz şu olmalı gibi bir derdim yok”

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

Benim bireysel olarak Fırat Yılmaz şu olmalı gibi bir derdim yok. Türkiye’nin kurtulması gerekiyor, gerçekten çok perişan durumdayız. Yarın Türkiye kurtulmazsa, o sandıktan bu iktidar gitmezse hiç kimsenin bir planının anlamı kalmayacak. Çıktık sandıktan çıktıktan sonra çok hızlı bir şekilde iyileşme planları ortaya koymak zorundayız. Türkiye’yi düzeltmek, 20 yıllık tahribatı ortadan kaldırmak zorundayız. İnsanlar kaçıyor. Keşke Bursaspor’u da konuşsak. Kahroldu bu insanlar. 1963’ten beri Bursaspor yaşadığı en kötü dönemini yaşıyor beceriksiz, basiretsiz yönetimler yüzünden bunları yaşıyor. CHP iktidarında mesleğim olan televizyon gazeteciliğine dönmek isterim, TRT’yi yöneten kadrolar içinde olmak isterim demiştim daha önce aynı yerdeyim bir kez daha altını çizelim.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X