Çift başlı doğan buzağı görenleri hayrete düşürdü

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde doğan çift başlı buzağı görenleri hayrete düşürdü.

Çift başlı doğan buzağı görenleri hayrete düşürdü

AYHAN FİDAN

 

Buzağı doğum sonrası 6 saat yaşadıktan sonra hayatını kaybederken, bu tür doğumların 100 bin doğumda bir görüldüğü belirtildi.

 

Dağkadı Mahallesi’nde yaşayan ve geçimini çiftçilikle sağlayan San ailesine ait inek, çift başlı buzağı doğurdu. Doğumdan 6 saat sonra ölen çift başlı erkek buzağı, görenleri hayrete düşürdü.

 

Çiftçi Fahri San, ineğinin doğum sancısı çekmesiyle yardım istedi. 10 yıllık meslek yaşamı boyunca ilk defa çift başlı buzağı vakasıyla karşılaştığını belirten Suni Tohumlamacı Kuddisi Şenkal, “Çift başlı erkek buzağımız anne karnındayken yaşıyordu ancak doğumdan 6 saat sonra öldü. İki başta yer alan organların hepsi gelişimini tamamlamış. İki başta da ikişer göz, kulak, ağız, burun yer alıyor. Ayrıca iki boyun söz konusu. Literatürde bu olay ‘disafalus yapışık simetrik ikizler vakası’ olarak biliniyor. İneğimize doğum sonrası gereken müdahale yapıldı. Çiftçimize geçmiş olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X