Çim kayağı pisti çevresi içler acısı

Bir zamanlar uluslararası çim kayağı şampiyonalarına ev sahipliği yapıyordu, şimdi hali içler acısı. Fotoğrafları hemşerilerimizden Mehmet Oruç isimli okurumuz göndermiş.DSİ Bursa Bölge eski müdürlerinden Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdem Saker tarafından kentimize armağan edilen Demirtaş’taki Çim Kayağı Pisti ve çevresinin görüntüsü yürek burkuyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Çim kayağı pisti çevresi içler acısı

Hafta sonu Demirtaş Barajı sırtlarına pikniğe ve mantar aramaya giden dostumuzun elektronik postamıza attığı fotoğraf ve notlar gösteriyor ki, çevreye sahip çıkmıyoruz.

Böylesi değerli bir yeşil alanı ve çevresini maalesef çöplüğe çevirmişiz.

Okurumuz öyle içerlemiş ki, “Bursa’da yaşamayı hak etmeyen Bursada yaşıyor. Eskiden buralar çim kayağı yarışları yapılırken bambaşkaydıŞimdi, bozuk yol, etraf çöp içerisinde, pislik yuvasına dönüşmüş. Tekstil atıkları, piknikte atılanlar çöpler her tarafa serpilmiş. Hayvanlar bize dava açsa, kesin kazanır diye dertlenmiş.

“Bursa maalesef ölüyor, Bursa’yı öldürüyoruz. Oysa ne güzeldi biz yokken Bursa. Bursa belki modern değildi, yolları taşlı ve çamurdu, ama yeşildi Bursa diyen okurumuz, çevreyi hoyratça kirletmemizi kabullenememiş.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X