İhsan Aydın
İhsan Aydın

Çim kayağı pisti çevresi içler acısı

Bir zamanlar uluslararası çim kayağı şampiyonalarına ev sahipliği yapıyordu, şimdi hali içler acısı.

Fotoğrafları hemşerilerimizden Mehmet Oruç isimli okurumuz göndermiş.

DSİ Bursa Bölge eski müdürlerinden Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdem Saker tarafından kentimize armağan edilen Demirtaş’taki Çim Kayağı Pisti ve çevresinin görüntüsü yürek burkuyor.

Hafta sonu Demirtaş Barajı sırtlarına pikniğe ve mantar aramaya giden dostumuzun elektronik postamıza attığı fotoğraf ve notlar gösteriyor ki, çevreye sahip çıkmıyoruz.

Böylesi değerli bir yeşil alanı ve çevresini maalesef çöplüğe çevirmişiz.

Okurumuz öyle içerlemiş ki, “Bursa’da yaşamayı hak etmeyen Bursada yaşıyor. Eskiden buralar çim kayağı yarışları yapılırken bambaşkaydı. Şimdi, bozuk yol, etraf çöp içerisinde, pislik yuvasına dönüşmüş. Tekstil atıkları, piknikte atılanlar çöpler her tarafa serpilmiş. Hayvanlar bize dava açsa, kesin kazanır diye dertlenmiş.

“Bursa maalesef ölüyor, Bursa’yı öldürüyoruz. Oysa ne güzeldi biz yokken Bursa. Bursa belki modern değildi, yolları taşlı ve çamurdu, ama yeşildi Bursa diyen okurumuz, çevreyi hoyratça kirletmemizi kabullenememiş.

Okurumuzun tespitleri bununla da sınırlı değil.

Demirtaş Barajı yolundaki mıcır üretim merkezi sayısının da ikiye çıktığını gözlemiş. Buradan etrafa yayılan toz bulutundan ağaçların ve çevrenin büyük zarar

gördüğünü belirtmiş.

Okur, “Bursa’ya Afrika’dan toz geliyor diyenlerin ağzına biber sürmek lazım. Bursayı kuşatan mermer ocakları, mıcır, beton tesisleri ve taş ocakları arabalarımızın üstüne biriken tozların açıklaması değil mi? Bir de nefes yoluyla içimize çektiğimizi hesap edelim. Yollara düşen ve araçların hareketiyle havaya savrulan tozlar hangi ülkeden geldi? Bu işletmelerin hiç mi suçu yok? Ya buralara işletme ruhsatı veren kurumlara ne demeli?

Görüldüğü gibi Bursa sevgisi ve çevre hassasiyeti yüksek bir okurumuzun bize gönderdiği satırlar ve fotoğraflar böyle.

Yorumu sizlere bırakıyoruz.

Bursa’yı, doğayı, çevreyi, insanı, her türlü canlıyı sevmenin kaleme dökülmüş hali bu satırlar.

Eminiz bu görüntüler, Demirtaş Çim Kayağı Pistinin mimarı eski Başkan Erdem Saker’i de derinden üzüyordur.

 

Demirtaş’a iz bırakan başkanlardan biriydi

 

Halil Satık ismi bir dönem daha belde iken Demirtaş’ta ve Bursa’da adından sıkça bahsedilen belediye başkanlarındandı.

Satık, Refah Partisi’nden 1989-1994 yılları arası Demirtaş Belediye Başkanı seçildiğinde bina girişine astırdığı ‘rüşvet alan da veren de melunudur’ yazısıyla şimşekleri üzerine çekmişti.

Halil Satık dün yaşama veda etti.

Gazeteciliğe başladığımız ilk yıllarda tanıdığımız Satık’ın Bursa’ya yakın olan beldesini şehirleştirme çabalarını iyi hatırlıyoruz.

Eski başkanın ölümü Demirtaş’ta da üzüntüye neden oldu. Satık’ın ölümünün ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da birer taziye mesajı yayınladılar.

Merhum Satık’a biz de Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.

 

Her 10 Kasımda daha çok aranıyor

 

Bugün 10 Kasım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. ölüm yıldönümü.

Bağımsız, büyük ve modern Türkiye’nin temel taşlarını koyan merhum Atatürk’ün aradan geçen 82 yılda ülkemize kazandırdıkları şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Her 10 Kasım’da daha da artan bir özlemle anılan Mustafa Kemal Atatürk’e Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.

Atatürk’ün bizlere miras olarak bıraktığı ülkesi bugün milletler topluluğu içinde artık adından daha çok bahsettiriyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X