Çipras’la Heybeliada’da buluştu

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türk-Yunan ilişkileri ile ilgili resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

Çipras’la Heybeliada’da buluştu

İstanbul Heybeliada’da gerçekleşen görüşmede Başkan Türkyılmaz, Çipras’ı tüm kültürlerin bir arada ve kardeşçe yaşadığı Mudanya’da önümüzdeki dönemde yapılacak Barış Zirvesi’ne davet etti. Türkyılmaz görüşmede, Yunanistan’ın Halkidi Bölgesi’ne bağlı Nea Moudania ve Nea Triglia kardeş şehirlerinin temsilcileriyle sürekli bir arada olduklarını belirtirken, “Sizlere Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın selamını getirdik.

Tüm kültürlerin bir arada, kardeşçe ve barış içinde yaşadığı Mudanya’mızda Mudanya Mütarekesi ile imza altına alınan barışı, sonsuza dek sürdürme adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk-Yunan dostluğunun sıcak ilişkiler ve iş birlikleriyle daha da ilerleyeceğine inancım tamdır” diye konuştu. 

Görüşmede Yunanistan Başbakanı Çipras’ın eşi Peristera Baziana ile Başkan Türkyılmaz’ın eşi Gülbahar Türkyılmaz da bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X