‘Japonya’ya tavuk satan tek firmayız’

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu HasTavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal sordu, Aydemir yanıtladı…

‘Japonya’ya tavuk satan tek firmayız’

Özdal’a önemli açıklamalarda bulunan Aydemir, “Japonya’ya tek tavuk ihracatı yapan firma HasTavuk. Gıda konusunda katı kriterleri olduğunu bildiğimiz Japonya pazarına girmeyi nasıl başardınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

2017’de iki ülke arasında tarım ürünleri denklik anlaşması yapıldı. Japonlar çok araştırmacı bir millet. Anlaşma yapıldıktan sonra biz de dahil olmak üzere Türkiye’deki 10 firmayı ziyaret ettiler. Kullandığımız hammaddeden eldivene, işçilerin eğitiminden, yemeğine, etin analizi ve hatta lavabo kültürüne kadar çok ciddi incelemeler yaptılar. Et analizlerinde, HasTavuk’ta üretilen tavukların inosin asit oranlarının ABD ve Japonya’daki tavuklardan 3 kat fazla olduğunu ortaya çıkardılar. Nedir inosin asit? İnsanlara ekstra güç veren, hücre yenilenmesi ve bağışıklığında artı değeri olan bir özellik.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X