Çocuklar Balat Ormanı’nda doğa ve bilimle iç içe

Çocukların bilim, sanat ve doğayla iç içe büyümeleri için atölyeler düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Balat Ormanı’nda yaz okulu başlattı.

Çocuklar Balat Ormanı’nda doğa ve bilimle iç içe

Balat Ormanı’nda düzenlenen yaz okulunun ilk günkü konukları Ataevler Mahallesi’nin çocukları oldu. Bir gün süren kampa katılan 7-12 yaş grubundaki çocuklar hem doğa ve bilim hakkında yeni şeyler öğrendi, hem eğlendi. Her gün Nilüfer’in farklı bir mahallesinden çocukların ağırlandığı kampta dönüşümlü bilim atölyeleri, drama atölyesi, kukla atölyesi ve bilim söyleşileri düzenleniyor. Kampa katılan çocuklara ayrıca deprem tatbikatı, ilk yardım ve çadır eğitimi de veriliyor.

​”Katılmak isteyen çocuklarımız mahalle muhtarlıklarına başvurabilirler”

Eğitimci Funda İnci, “Balat’ın doğal güzellikleri eşliğinde çocuklarla birlikte çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Her gün farklı mahallelerden yaklaşık 30 çocuk kampa katılıyor. 26 Ağustos’a kadar devam edecek olan yaz okulumuz tanışma ile başlıyor ardından sanatla ve bilimle devam ediyor. Öğleden sonra da kukla atölyesi, drama atölyesi ve bilim şenlikleri düzenliyoruz. Tamamen ücretsiz olan yaz okuluna katılmak isteyen çocuklarımız mahalle muhtarlıklarına başvurabilirler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X