Çocuklara uzaktan karikatür eğitimi

Koronavirüs salgını nedeniyle Nilüfer Belediyesi’nin çocuk ve gençlere yönelik sürdürdüğü karikatür atölyesi de derslere ara verdi. Bu süreçte; öğrencilerin cep telefonları üzerinden gerçekleştirdikleri uzaktan eğitim karikatür sanatının engel tanımadığını bir kez daha ispatladı.

Çocuklara uzaktan karikatür eğitimi

Covid-19 salgını nedeniyle zorunlu olarak ara verilen derslerine uzaktan eğitimle devam eden Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi, eğitmen Mehmet Kahraman eşliğinde başarılı çalışmalara imza atıyor. Kursiyerler artık cep telefonlarıyla uzaktan derslerine devam ediyor. WhatsApp üzerinden oluşturdukları grupta o günkü dersin içeriğini yazan eğitmen Kahraman, velilerin de dahil edildiği etkinlikte dersin konusuyla ilgili görseller, videolar paylaşıyor ve ardından öğrenciler karikatür çalışmalarına başlıyor.

COVID-19 KARİKATÜRLERİ…

Çalışma tamamlanınca yaptıkları karikatürleri yine WhatsApp üzerinden paylaşan öğrenciler, uzaktan eğitimle sürdürdükleri son atölye çalışmalarında tüm dünyanın gündemini oluşturan koronavirüs konusu üzerinde çalıştı. Toplumun korkulu rüyası haline gelen Covid-19’u kendi dünyalarındaki biçimleriyle tasvir ederek karikatürler çizen çocuklar, birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkardı.

ÖĞRENCİLERİYLE GURUR DUYUYOR

Mehmet Kahraman, 25. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda Gençler ve Çocuklar Kategorisinde Başarı Ödülü kazanan; Adahan Erödcü, Ayşen Çelebi, Bora Kılıç, Can Atay, Demir Tırpan, İnanç Efe Çınar, Mete İlhanlar ve Serdar Kaya’nın da bu atölyenin öğrencisi olduğunu ve öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduğunu söyledi. Uzaktan karikatür eğitimi uygulaması, yaşadığımız süreç nedeniyle eve kapanmak zorunda kalan, ancak çocukları evde oyalamakta zorlanan aileler için de çok anlamlı, etkin ve başarılı bir uygulama.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X