Çöplükler yeşil alan oluyor

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki vahşi çöp depolama alanlarını rehabilite ediyor. 6 ilçede yaklaşık 100 bin metrekare alanda bulunan çöp sahalarının rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Çöplükler yeşil alan oluyor

Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katılan ilçelerde ve bu ilçelere bağlı beldelerde uzun yıllardır düzensiz çöp depolama alanı olarak kullanılan çöp sahalarının rehabilite edilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Çevre sağlığının korunması, atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, düzensiz çöp depolama alanlarının yeniden doğaya kazandırılması hedefleniyor.

250 BİN METREKARE 

REHABİLİTE EDİLDİ

Bu kapsamda yapılan rehabilitasyon çalışmaları ile Bursa’ya yaklaşık 250 bin metrekare yeşil alan kazandırıldığı belirtildi. 

2017 ve 2018 yıllarında ise İznik ilçesi merkez çöp alanı ile Orhangazi, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Büyükorhan’daki çeşitli mahallelerde yaklaşık 100 bin metrekare alanda bulunan çöp sahalarının rehabilitasyonunun gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda Mustafakemalpaşa’da Yalıntaş, Ovaazatlı, Tepecik ve Yeşilova Mahallelerinde bulunan 4 ayrı alanda yaklaşık 33 bin metrekarelik çöp alanının rehabilitasyonu tamamlandı. 

Çalışmalar kapsamında katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahaların üstü toprak ile kapatıldı, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı, uygun noktalara yerleştirilen gaz bacası ile kontrol altına alındı. Ayrıca sahalara girişlerin engellenmesi için etrafı tel çit ile çevrildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın, rehabilitasyon çalışmalarına İznik çöp alanında devam ettiği kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X