Coşkunöz’den Kore’ye helikopter gövdesi

Coşkunöz, Kore merkezli dünyanın en önemli havacılık kuruluşlarından biri olan KAI’nin genel maksatlı KUH Surion helikopterinin uçuş güvenliğini sağlayan en kritik parçasını üretecek. İlk sevkiyat 2017 yılında yapılacak.

Coşkunöz’den Kore’ye helikopter gövdesi

Bursa merkezli Coşkunöz Holding bünyesindeki şirketlerden Coşkunöz Savunma ve Havacılık AŞ, KAI’nin Kore genel maksatlı helikopteri KUH Surion’nun orta gövde montaj projesi için imza attı.

Şirket yetkilileri, Kore merkezli dünyanın en önemli havacılık kuruluşlarından biri olan KAI firmasının yöneticileri ile KUH Surion helikopter projesi için Seoul’de Uluslararası Adex Havacılık ve Savunma Fuarı’nda bir araya geldi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı Alt Sistemler Daire Başkanı Bilal Aktaş’ın da katıldığı fuarda, helikopterlerin en kritik parçası olan orta gövde montajı için masaya oturan iki firmanın yetkilileri, 10 yıllık üretim projesi için el sıkışarak kontrat imzaladılar.

TAI’DEN SONRA İLK KEZ

Yapılan anlaşma kapsamında 2017 yılı sonunda ilk sevkiyatı yapılacak helikopter gövdesinden 60 adet üretecek olan Coşkunöz Savunma ve Havacılık, aynı zamanda iş ortağı olduğu Türkiye’nin önde gelen havacılık ve uzay sanayii kuruluşlarından TAI firmasından sonra, projenin büyüklüğü ve kullanılan teknoloji bakımından helikopter gövdesi üreten ilk firma olacak.

UÇUŞ EMNİYETİNİN EN TEMEL PARÇASI

Coşkunöz Holding CEO’su Emin Ataç, helikopterin uçuş emniyetini doğrudan etkileyen en temel parçasını üreteceklerini, bu proje ile iki firma arasında başlayan iş birliğinin verimli sonuçlar doğuracağına inandığını söyledi. Böyle önemli bir parçanın üretiminde Coşkunöz Holding’in tercih edilmesinin havacılık alanında yaptıkları yatırımların ve bu konuda artan deneyimlerinin etkili olduğunu vurgulayan Ataç, ”Bu proje Türkiye’nin havacılık sektöründeki gelişimine sağlayacağı katkı açısından da çok önemli. ‘We shape the future’ (Geleceği şekillendiriyoruz) vizyonu ile bu türden iş ortaklıkları kurmaya devam edeceğiz. Hem ülkemize hem de toplumsal gelişime hizmet eden çalışmalarla değer yaratmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

Coşkunöz Savunma ve Havacılık Genel Müdürü Mehmet Coşkun, 2015 yılının ilk aylarında 5 bin metrekare ilave bina ve tezgah kapasitesini arttırma yönündeki yatırımlarını süratle devreye aldıklarını belirterek, Türkiye’nin önemli bir ihtiyacı olan havacılık ve savunma sanayisine yönelik faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini aktardı.

NATO VE MİLLİ GİZLİLİK DERECELİ TESİS

Hassas işleme yöntemi kullanarak uçak ve helikopter gövdesi ile motor parçaları üretimi yapan Coşkunöz Savunma ve Havacılık Sananay Ticaret A.Ş., Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteriyor.

Şirket; 60 yıllık köklü üretim geçmişi ile 6 farklı sektörde 12 firması, 2 bin 500 çalışanı ile faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Coşkunöz Holding çatısı altında yer alıyor. 2006 yılından bu yana 1.500’den fazla parçayı üretime alan şirket, 2012 yılından itibaren ikinci büyüme hamlesini gerçekleştirdi ve kısa süre zarfında kaynak, montaj, entegrasyon, tasarım ve mühendislik hizmetlerini de envanterine katmayı başardı. Mart 2015’te NATO ve milli gizlilik dereceli tesis güvenlik belgelerini alan şirket, savunma ve havacılık sektörleri için yaptığı üretim faaliyetlerini birbirinden ayıracak olan tesisin temellerini Nisan 2015’te attı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X