‘Covid-19 meslek hastalığı kabul edilsin’

Bursa Tabip Odası, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını andı.

‘Covid-19 meslek hastalığı kabul edilsin’

HATİCE DAL

BAOB yerleşkesinde basın toplantısı düzenleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan, Covid-19 hastalığının sağlık çalışanları için acilen, meslek hastalığı olarak kabul edilmesi gerektiğini savundu.

Salgının başlangıcından bugüne kadar 50’si hekim olmak üzere 110 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türkkan, “Son bir haftada 7 meslektaşımızı kaybettik.

Son olarak iki gün önce çok değerli bir hekimimizi, bir tabip odası başkanımızı, Aydın Tabip Odası Başkanı meslektaşımız Op. Dr. Esat Ülkü gibi yeri kolay kolay doldurulamayacak çok kıymetli bir değerimizi daha kaybettik” diye konuştu.

Covid-19 salgınını ilk karşılayanların sağlık çalışanları olduğunu ve 10 kattan fazla hastalanma riski taşıdıklarını da kaydeden Türkkan, ‘Dünyada pek çok ülke Covıd-19’u meslek hastalığı ilan etmesine rağmen bu uygulama Türkiye’de hala hayata geçirilmedi. Sağlık çalışanları hala enfekte oluyor, hastalanıyor ve ölüyor. Covid-19 bizi çalışamayacak derecede yaktığında, bizlerde hasar bıraktığında, yaşamımızı idame ettirme sosyal güvencesi istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X