Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS televizyonuna konuştu: ABD’nin önce bu soruların cevabını vermesi gerek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirterek, “ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS televizyonuna konuştu: ABD’nin önce bu soruların cevabını vermesi gerek

Erdoğan, BM 76. Genel Kurul Görüşmeleri için bulunduğu New York’ta Amerikan CBS televizyonuna mülakat verdi. Tamamı pazar günü yayımlanacak röportajdan paylaşılan bir bölümde, Türkiye’nin “mülteci ambarı” olmayacağı yönünde sözleri hatırlatılan ve Afgan mültecilerin sorumluluğunu ABD’nin mi alması gerektiği sorusu yöneltilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda ABD zaten bu tür sorumlulukları yerine getirmedi. Bizim ülkemizde şu anda kayıt dışı 300 binden fazla Afgan mülteci var. Ülkemizin hala Afgan mültecileri almaya gücü yetmez.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Afgan mülteciler konusunda daha fazlasını yapmasını gerektiğini belirterek, “ABD orada 20 yıldır neden var, önce bu soruların cevabını kendi kendisine vermesi gerek.” değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GÖBEKLİTEPE DİKİLİTAŞININ REPLİKASINA İLİŞKİN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) bahçesinde sergilenmeye başlanan Göbeklitepe’deki dikilitaşın replikasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS televizyonuna konuştu: ABDnin önce bu soruların cevabını vermesi gerek

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şanlıurfa’da yer alan ve ‘tarihin sıfır noktası’ olarak adlandırılan Göbeklitepe’deki dikilitaşların bir sureti, New York’taki BM binasının bahçesinde sergilenmeye başlandı. Ülkemize ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X