Cumhurbaşkanı Erdoğan davet etti! Beştepe’de Bursa sunumu

Randevu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi ve AK Parti’li 15 büyükşehir belediye başkanı ile 25 il belediye başkanı Beştepe’de buluştu. Toplantıda Erdoğan seçimden bu yana geçen 2 yıllık sürede illerde yapılanları tek tek sorguladı. Genel kapsamlı Bursa sunumu ile toplantıya katılan bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gündüz de bakanlıklarda temaslarda bulundu. Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden duyurdu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan davet etti! Beştepe’de Bursa sunumu

Yılmaz, köşesinde şu bilgileri akardı:

Randevu… 22 Haziran 2021 Salı günü saat 18.00 olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Yer de Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak belirtildi.

Buna göre…

Aralarında Bursa’nın da bulunduğu AK Parti’li 15 Büyükşehir Belediye Başkanı ile 25 il belediye başkanı dün akşam için Beştepe’ye davet edildiler.

Toplantıda…

2019’daki yerel seçimlerden bu yana görev yapan AK Parti’li 40 belediye başkanının 2 yılı aşkın süre yaptıklarıyla, önümüzdeki süreçte planladıklarının konuşulması planlandı. Yapılamayanların da sorgulanması düşünüldü.

Bir anlamda…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yılı geride bırakan AK Parti’li belediye başkanlarından tek tek icraat raporu almak istedi.

Yazı için bilgisayar başına oturduğumuzda Erdoğan’la 40 AK Parti’li belediye başkanının Beştepe buluşması henüz başlamamıştı.

Fakat…

Bu büyük buluşma öncesi AK Parti Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığındaki toplantıda istişare yapıldı.

Beştepe buluşması için de, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, 2 yıllık sürece ilişkin kapsamlı bir Bursa sunumu hazırladığı kulağımıza geldi.

Aslında…

Erdoğan’ın sık sık Bursa ve yatırımlarıyla ilgili Aktaş’ı arayıp bilgi aldığı biliniyor. Bursa’nın önemsediği kimi projelerle ilgili Ankara bürokrasisinde yaşanan pek çok aksaklık da yine Erdoğan’ın bizzat devreye girmesiyle aşıldı.

O bakımdan…

Beştepe’deki toplantıya Aktaş’ın avantajlı gitmesine karşın geniş kapsamlı sunum hazırlamasından, önümüzdeki sürece yönelik Bursa’nın kent olarak beklentilerini de dile getireceği izlenimi edindik.

Bununla birlikte…

Başkan Aktaş’ın toplantı için Ankara’ya dün sabah erken saatte gittiği bilgisi kulağımıza geldi.

Bunun nedeni ise, gün boyu çeşitli Bakanlıkları ziyaret ederek Bursa projeleri üzerine görüşme isteğiydi. Bunlar arasında Aile Bakanlığı da vardı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X