Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Büyük oranda kontrol altında

Muğla Marmaris’te farklı noktalarda devam eden orman yangınıyla mücadele üçüncü gününde… Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Büyük oranda kontrol altında

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran’da saat 20.00 sıralarında çıkan yangına müdahale sürüyor.

Değirmenyanı Yangın Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangının büyük oranda kontrol altına söyledi.

Erdoğan, ”İdam cezası tartışmaya açılmalı. Bu iş önemli sadece orman değil hayvanlar da yanıyor” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Yangın afetinde ilk müdahaleyi 20.10’da teşkilatımız gerçekleştirdi. İlk müdahale 3 helikopter, 2 uçakla yapıldı. Yapılması gerekenler anında yapıldı. Güçlü bir şekilde bu süreci devam ettirdik. Yangın afetine 95 araç, 576 personelle müdahale ettik. Yapılan ilk müdahale ile yangının çok daha büyük boyutlara ulaşması engellendi. 15’i uçak, 46’sı helikopter olmak üzere 61 hava aracı ile arkadaşlarımız bu yangında görev aldı.

Azerbaycan’dan gelen bir uçak çalışmaların içerisinde yer aldı. Katar 3 helikopter ile bu çalışmalara iştirak etti. AFAD’ın koordinesinde bölgeye toplam 393 personel ve 47 araç geldi. Müdahale çalışmalarında 15 afet grubu görev almaktadır. Sevincimiz her şeyden önce herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Sağlık ekiplerimiz tarafından 47 hastaya müdahale edilmiştir. 19’u tedavilerinin ardından taburcu edildi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X