Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli uydu için tarih verdi…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5A Uydusu Hizmet Alma Töreni’nde açıklamalarda bulundu… Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Türksat 6A uydusunun gelecek yıl uzaya fırlatılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli uydu için tarih verdi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 5A Uydusu Hizmet Alma Töreni’nde açıklamalarda bulundu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Uydumuzu ocak ayında Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatmıştık. Mayıs ayında yörüngeye ulaşan uydumuz uzun bir test ve diğer hazırlık çalışmalarının ardından artık servis sağlamaya hazır hale gelmiştir.

Manevra ömrü 35 yıl olarak hesaplanan Türksat 5A ile hem uydu iletişim kapasitemizi artırıyor, hem mevcut uydularımızı yedekliyor hem de yörünge haklarımızı garanti altına alıyoruz.

Bu uydumuz ülkemizle birlikte Avrupa Akdeniz, Ege, Karadeniz, Orta doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı Afrika, Güney Afrika bölgelerini kapsayan geniş bir coğrafyaya hizmet verecektir. Televizyon yayıncılığı ve veri hizmetleri konusunda kaliteli hizmet sunma kapasitesine sahip Türksat 5a sağlayacağı yüksek katma değerle kendi alanında çok önemli bir proje.

Şimdi sıra Türksat 5B uydumuzda. Tasarım ve üretim aşamaları başarıyla tamamlanan Türksat 5B uydusunun testleri sürüyor. Amacımız bu uydumuzu yılın son çeyreğinde yine Falcon 9 roketiyle uzaya göndermek.

Faydalı yük kapasitesi bugüne kadarki uyduların tamamından fazla olacak Türksat 5B’nin hizmete girmesiyle veri iletişim kapasitemiz 15 kat artacak. Türksat 5B’nin manevra ömrünün 35 yılın üzerinde olacağı öngörülmektedir.

Çok sayıda kurum ve kuruluşumuzun katkısıyla Türksat 6A uydumuzu ürettik. Test aşamasına gelen bu uydumuzu önümüzdeki yıl uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Türkiye böylece dünyada haberleşme uydusu üreten 10 ülke arasına girecektir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X