Dağların arkasında ‘zenginlik’ var: Bora 200 milyonluk altyapı yatırımı

Dünyadaki enerji kaynaklarının geleceğinin bor madeni olduğu kabul ediliyor. En büyük bor rezervleri Türkiye’de ve özellikle de bölgemizde. Balıkesir Bigadiç’ten Mustafakemalpaşa ve Eskişehir Kırka’ya kadar dağın arkası zenginlik dolu. O zenginliği ortaya çıkarmak için Eti Maden kolları sıvadı. Mustafakemalpaşa Kestelek’teki 200 milyon liralık altyapı yatırımını ise AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin açıkladı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Dağların arkasında ‘zenginlik’ var: Bora 200 milyonluk altyapı yatırımı
HABERİ PAYLAŞ

Araştırmalar gösteriyor… Dünyanın en büyük bor madeni rezervi Türkiye’de. Dahası, Türkiye’deki en önemli bor yatakları da bölgemizde.

O bölge…

Balıkesir Bigadiç’ten başlıyor, Bursa’da Mustafakemalpaşa ve devamında Büyükorhan ile Harmancık’tan devam edip Eskişehir Kırka’ya uzanıyor.

Yani…

Uludağ ve bölgemizdeki dağların arkasında dünyanın zenginliği var.

Aslında…

Dünyadaki enerji kaynaklarının geleceği olan bor madeni yataklarının önemi biliniyor. Hatta, devlet kurumu Eti Maden bu alanda yatırımlar da yapıyor.

İşte…

Eti Maden bu alanda geleceğin söz sahibi ülkesi olmamızı sağlayacak önemli adımlar atıyor. Kırka’daki dev üretim yanında, Mustafakemalpaşa’da üretimi arttırmak üzere kolları sıvadı.

Gerçi…

Bigadiç’te dağın altını kaplayan büyük rezerv yanında Mustafakemalpaşa’daki Kestelek’te çıkan 10 milyon metreküplük bor rezervi dünya standartlarında çok büyük değil, ama Eti Maden bu rezervi değerlendirmek için ilk adımları attı.

O adımları da…

Eti Maden Genel Müdürü Serkan Keleşer’le yaptığı görüşmeden sonra AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin açıkladı:

“Kestelek rezervi belki en büyük değil, ama dağın arkası dolu. Eti Maden sorumluluk duygusuyla hareket edip Kestelek’te yatırım projesi başlattı.”

Şuna dikkat çekti:

“Bu eski maden yenilendiğinde Mustafakemalpaşa’da 300 kişi ekmek yiyecek.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X