Davutoğlu’ndan manifesto

AK Parti hükümetlerinin son seçilmiş başbakanı olan ve uzun süredir yeni bir parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davuoğlu, manifesto niteliğinde uzun bir yazılı açıklamayla partisine değişim çağrısı yaptı.

Davutoğlu’ndan manifesto

Öncelikle sandık sonuçlarının tanınması ve hukukun üstünlüğünün sağlanması isteyen Davutoğlu’nun Facebook hesabından paylaştığı bu açıklamada, cumhurbaşkanlığı sistemi ile ekonomi yönetimine sert eleştiriler de yer aldı.

‘Partili cumhurbaşkanlığı’nı eleştiren Davutoğlu, ‘‘Partimiz ve ülkemiz, hırslarına esir düşmüş dar ve çıkarcı bir çevrenin ikbal kaygılarına terk edilemez” dedi.

TOPLUMUN EN AZ YARISIYLA KOPUŞ…

Partide yenilenme gerektiğini belirten Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı’nın seçimlerin birinci derecede tarafı olarak seçim ortamının gerektirdiği yoğun ve çoğu zaman da sert siyasi polemiklere girmek durumunda kalması, devlet geleneğimiz içinde toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede durması gereken Cumhurbaşkanlığı kurumunun toplumun en az yarısı ile psikolojik bir kopuş yaşamasına yol açmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X