Demokrasinin ‘bayrak’tarı oldular

Türkiye’de bir yılda satılan bayrak satışına, 15 Temmuz’dan sonraki son 3 haftada ulaşıldı. Bayrak üreticileri, 24 saat aralıksız çalışmasına rağmen talebe yetişmekte zorlandı.

Demokrasinin ‘bayrak’tarı oldular

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından bayrak satışları patladı. Artan talep dolayısıyla bayrak üreticileri kapasite artışına giderken, Türkiye’de bir yılda satılan bayrak satışına son 3 haftada ulaşıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle önceki gün Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde ise 3,5 milyon Türk bayrağı dağıtıldı. Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Başkanı Ercan Güler, ”Firmalarımız üretimi karşılamak için kapasite artırırken, doğal olarak yeni işe alımlar da oldu” dedi. Bayrak imalatçılarının iş hacminde yaşanan artışa sevinemediğini ifade eden Güler, ”Ülkemizde üretim bu denli artarken bizler maalesef bu duruma pek sevinemiyoruz. Keşke bu acıları yaşamasaydık” diye konuştu.

TALEBE YETİŞEMEDİLER

İstanbul Toptancılar Çarşısı’ndaki (İSTOÇ) Çetinkaya Kırtasiye’nin yetkilisi Yasin Çetinkaya da bayrak üreticilerinin 24 saat çalışmasına karşın talebe yetişemediğini ifade etti. Bursa’da imalat yapan Karanfil Bayrak Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Afşar ise 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana bayrak üretimi kapasitelerini iki katına çıkardıklarını söyledi. Türk bayrağı üretiminin yasalara göre belirlendiğini dile getiren Afşar, ”Kumaşının kesimi, dikimi, paketlenmesi bile kanuna uygun olmalıdır. Ucuz bayrak var mı, var, o da çok yüklü adetler yapıldığı için… Bazı arkadaşlar daha önce Avrupa’dan getirmeye çalıştı, hepsi gümrükte takıldı. Renk ve kesimde sıkıntı yaşadılar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X