Deneyimli mühendisten Bakan Kurum’a öneriler

Deprem kuşağındaki Türkiye‘nin yapı güvenliği bakımından çok da rahat bir coğrafyada olmadığını biliyoruz. Bu amaçla çeşitli düzenlemeler yapıldı ama yetersiz. Bursa‘nın sektörde 46 yıldır deneyime sahip inşaat mühendislerinden ve eski Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Hakkı Sarıtaş‘tan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na bir dizi öneri geldi. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Deneyimli mühendisten Bakan Kurum’a öneriler
Bu amaçla çeşitli düzenlemeler yapıldı ama yetersiz.
Bursa‘nın sektörde 46 yıldır deneyime sahip inşaat mühendislerinden ve eski Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Hakkı Sarıtaş‘tan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na bir dizi öneri geldi.
Sarıtaş’ı yıllardır tanır, sever, sayarız.
Kendisi Konyalıdır.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da hemşerisidir.
Pandeminin çok konuşulduğu bugünlerde Kurum’a ülkemizin yapı güvenliği için 10 maddelik bir öneri sundu.
Sarıtaş, Bakan Kurum’a hitaben öneri metninde önce şunlara değindi;
Sayın Bakanım, salgın hastalık günlerinde içimizdeki ses benim yazacaklarımı sevimsiz bir gülücüğe dönüştürebilir. Ama hakikati gören akıl her şeye hakim olur. DASK uygulaması 20 yılını doldurdu. Yıkım olduğunda tedavi için hazır bir kaynak da olsun. Eğer Covid-19 denilen virüsü önceden bilseydik, heralde bugün harcanan önleme tedbirlerini ve harcamaları seferber eder, ölmemeye çalışırdık. Deprem ile gelen yıkıcı ve öldürücü tesirleri mühendislik ve istatistik bilgileri ile biliyoruz. Deprem modellemeleri ile de deprem aralıkları  tahmin edilebiliyor. 80 senedir vatandaşlarımızın depremden gördüğü zararları, özellikle 2000’li yıllardan sonra yaşadığımız zararları sizin yaşınızda olanlar biliyorlar.”

Sarıtaş sonra o tekliflerini madde madde şöyle sıraladı;

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X