Deniz Feneri e.V’den 20 sanığa beraat

Almanya’daki ‘Deniz Feneri e.V.’ davasıyla bağlantılı olarak İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 sanık hakkında açılan davanın 13. duruşmasında karar açıklandı. Mahkeme, 20 sanıktan hiçbirine ceza vermedi.

Deniz Feneri e.V’den 20 sanığa beraat

Bazı sanıklar için ‘beraat’, bazı sanıklar için de ‘davanın düşürülmesi’ kararı çıktı. Mahkeme heyeti beraat eden sanıkların tazminat hakkının bulunduğunu da kararına ekledi.

Sanıklar arasında yer alan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman hakkında, ‘güveni kötüye kullanma’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından ‘zaman aşımı’ dolayısıyla davanın düşürülmesi kararı verilirken, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman hakkında ise ‘güveni kötüye kullanma’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından beraat kararı verildi. 

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Zahid Akman, Ömer Zahit Karaman, İzzet Kurum, İsmail Karahan, Mehmet Gürhan, Gökhan Gürbüz, Firdevsi Ermiş, Erdoğan Kara, Ahmet Coşar ve Ali Solak hazır bulundu. Diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı. 

DAVANIN GEÇMİŞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Zahid Akman ve Zekeriya Karaman’ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, iddianamenin kabulünün ardından dosya esastan değerlendirmeye alınmıştı.  Suçlama konusu eylemlere ilişkin yargılama yerinin İstanbul olduğuna kanaat getiren mahkeme, ‘yetkisizlik’ kararı ile dava dosyasının görevli ve yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmetmişti. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘yetkisizlik’ kararını yerinde gören İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi de, davanın kendi mahkemelerinde görülmesini karara bağlamıştı. 20 sanığın, ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik ve kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştirak etmek’ suçlarından cezalandırılması istenmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X