Dereler pırıl pırıl

Dereler pırıl pırıl

Türkiye’de özellikle meyve üretiminde lider konumda bulunan, ürettiklerinin önemli bir kısmını ihraç eden Adaköy, Hasanköy ve Cambazlarköy muhtarları, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi sayesinde bölgeden geçen derelerin neredeyse 30 yıl öncesi gibi temiz aktığını belirtti. Adaköy Muhtarı Veysel Sarıbal, Yeşil Çevre’nin kurulmasından önce bölgedeki dere ve kanalların, fabrika ile evsel atıklar nedeniyle çok kirli olduğunu ifade ederek, çevreye kötü koku yaydığını vurguladı.

Söz konusu tesisin devreye girmesinin ardından dere ve kanalların 30 yıl önceki temizliğine kavuştuğunun altını çizen Sarıbal, ‘’Bataklık haline dönüşmüştü buralar. Ama şu anda dere ve göletlerde balık tutanlar bile var” dedi. Gürsu Muhtarlar Derneği Başkanı Bahattin Göleç de, artık Yeşil Çevre ile bölgenin bütünleştiğini dile getirdi. Tarım üreticilerinin yakın bölgede sanayi tesislerinin, fabrikaların ve organize sanayi bölgelerinin bulunmasını istemeyeceğini anlatan Göleç, ‘’Biz Yeşil Çevre’den de yönetiminden de çok memnunuz. En çok da doğaya katkısından dolayı müteşekkiriz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X