Dereye akan atık sular tehlike yaratıyor

Gürsulu çiftçiler Karasu Mevkiii’ndeki tarlalar arasında yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda bulunan dereden yaklaşık bir aydan bu yana boyahanelerden geldiği iddia edilen atık su ile kirli aktığını belirterek, suyun insan sağlığı için tehlike yarattığını sö

Dereye akan atık sular tehlike yaratıyor

OSMAN GÜNEŞ

Bölge çevresindeki boyahanelerden geldiği iddia edilen atık suların Kestel Mandıras Deresi’ne akarak buradan Gürsu Adaköy Mahallesi boyunca akan kanal deresini kirlettiği belirtildi.

Çiftçiler sulama ihtiyacı olduğunda bu dereyi kullandıklarını belirterek, derenin pis akması nedeniyle sulama yapamadıklarından yakındı. Eski belediye meclis üyesi ve Süs Bitkileri Kooperatifi eski Başkanı Osman Sevinç, derenin bir aydan bu yana siyah aktığını ifade ederek, “Boyahanelerin kimyasal atıkları atmaları insan ve doğa sağlığını tehdit ediyor. Çiftçinin en azından temiz akan deresini kirletmeyin” dedi.

Yöre çiftçileri de dereden akan pis suyun bahçeleri bastığını ifade ederek, “Dereyi iş makinesi ile açtırdık, fakat buna rağmen su dere boyunca sıfır akıyor. Bu su bahçemize taştığında, meyve ağaçlarımızın kurumasına sebep oluyor” dediler.

Çiftçiler, “Biz bu dereden akan temiz su ile ilaçlama için su ihtiyacımızı karşılıyorduk. Şimdi pis su yüzünden dereyi kullanmıyoruz. Deredeki su ile temas edildiğinde vücudumuzun temas eden bölgesi yanıyor ve kabarıyor. Sağlığımız temas olduğunda tehlike altında oluyor” diye konuştular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X