Derviş’ten Babacan ve ekibine övgü

Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yönetimindeki ekonomi kadrosunun para politikasında kurumların özerkliğini koruyan tavrı sayesinde 2002-2007 arasının Türkiye’nin altın çağı olduğunu söyledi.

Derviş’ten Babacan ve ekibine övgü

Bir dönem Dünya Bankası ikinci başkanlığı görevini de yürüten Derviş, Roma’da İtalyan düşünce kuruluşu Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün (IAI) ‘Avrupa, Türkiye ve Küreselleşme’ konulu konferansına katıldı. Derviş, burada yaptığı konuşmada, Avrupa’da Müslümanların önemli bir azınlığı oluşturduğuna dikkati çekti ve Avrupalıların bunu gözardı etmemesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE’NİN ALTIN ÇAĞI

Türkiye’nin bugünkü ekonomik büyümesinin arkasındaki en büyük gücün de AB’ye entegrasyonun bir hükümet politikası olarak uygulanması olduğunu ifade eden Derviş, ”Türkiye’nin 1999’da AB’ye aday ülke konumuna gelmesi sürecindeki hayata geçirdiği reformlar ve hükümetin özellikle Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yönetimindeki ekonomi kadrosunun para politikasında kurumların özerkliğini koruyan tavrı sayesinde 2002-2007 arası Türkiye’nin altın çağı oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X