Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’dan Mudanya Üniversitesi’ne övgü

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Mudanya Üniversitesi’ne giderek, Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Rektör Prof. Dr. Emin Karip ve Mütevelli Heyeti üyeleri ile bir araya geldi.

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’dan Mudanya Üniversitesi’ne övgü

Ulaş GİRGİN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

Gıyasettin Bingöl’ün iyi bir hoca olduğunu vurgulayan Çağlar, “Kendisini yakinen takip etmekteyim. Bursamıza özel üniversiteyi getirdi. Kardeşimden çok şey öğreneceğiz. Gıyasettin Bingöl’e bana bu güzel irfan yuvasında siz değerli hocalarla tanışma fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜÇ DÖNEM BİRİNCİ PARTİ OLDUK”

‘Cavit Çağlar: Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü’ kitabının büyük bir arşivin ürünü olduğunu belirten Çağlar, “Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin hürriyet, özgürlük gibi nimetlerinden faydalandık. Siyasete girdik ve Bursa halkı üç dönem partimi birinci parti yaptı. Bursa’ya büyük yatırımlar getirdik. Aşağı yukarı en büyük tekstil grubu olduk. Biz insana yatırım yaptık ve bunun karşılığını her zaman aldık. Değerli hocalarım, vaktiniz olup bu kitabı okuduğunuz zaman, mücadelenin sonunda varılan zaferi göreceksiniz. Tarihçiler hep insanlar öldükten sonra araştırma yapıyorlar. Ben bu dünyadan göçüp gitmeden anılarımı anlattım. Tabii bazı devlet sırlarını yazamadık” diye konuştu.

Cavit Çağlar, yayınlandığı ilk günden bu yana büyük ilgi gören kitabını, Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl ve ekibine tek tek imzalayarak takdim etti.

Bingöl de, “Cavit ağabeyi tarif etmek güç çünkü Bursa’nın her noktasına dokunmuş biri. Sayın bakanımız bizim için çok önemli. Kendisini üniversitede görmekten onur duyduk ve çok memnun olduk” ifadelerini kullandı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X