Digital eğitim sosyalleşmeye vakit bırakacak

Özel okullarda ders zili çaldı. Özel okullar pandemi sürecini nasıl geçirdi? Pandeminin öğrenci, öğretmen ve veliler üzerinde etkisi nasıl oldu? Online eğitimden verim alındı mı? Online ve yüz yüze eğitim arasındaki farklar neler? Yönder Okulları’nın gelecek hedefleri? Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Yönder Okulları Eğitim lideri Dilek Gül Güleryüz, eğitim ile ilgili tüm merak edilenleri olay.com.tr izleyenleriyle paylaştı…

Digital eğitim sosyalleşmeye vakit bırakacak

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın Pazartesi Söyleşileri’ndeki konuğu Yönder Okulları Eğitim lideri Dilek Gül Güleryüz:

Bu hafta bir eğitimciyle, eğitimi konuşuyoruz.

Okullarda sınırlı da olsa yüz yüze eğitim başladı.

Özel okullar pandemi sürecini nasıl geçirdi?

Pandeminin öğrenci, öğretmen ve veliler üzerinde etkisi nasıl oldu?

Online eğitimden verim alındı mı?

Online ve yüz yüze eğitim arasındaki farklar nelerdir?

Yönder Okulları’nın gelecek hedefleri?

Konuğumuz Yönder Okulları Eğitim Lideri Dilek Gül Güleryüz.

“HERKES YÜZ YÜZE EĞİTİMİ ÖZLEDİ”

Okullarda yüz yüze eğitim belirli sınıflarda da olsa başladı. Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye UNESCO verilerine göre, okulları en uzun süre kapalı tutulan ülkelerden biri. Bu süreçte çocuklar  birçok  becerilerinden mahrum bırakıldılar. Dolayısıyla okulların açılmasını elzem görüyoruz. Hem fiziksel hem psikolojik hem de akademik olarak etkilendi çocuklar. Tabii, sıfır risk var diye bir şey söyleyemem. Ama çok özenli önlemler  almak ve süreci iyi yönetmek diye bir şey vardır. Yetişkinler, okul yönetimi ve bakanlık da bu önlemleri  en iyi şekilde almaya çalışıyor.

Öğrenciler normal şartlarda tatili severler. Özellikle kar yağdı mı, akıllarına tatil gelir. Online eğitim nedeniyle eğitime ara verilmedi ama öğrenci okula da gitmedi. Bu durumun öğrenciler üzerindeki etkisi nasıl oldu?

Öğretmenlik yaptığım dönemden hatırlıyorum, öğretmenler de senede bir, iki kez kar tatili olmasını isterler. Değişiklik oluyor. Ama artık içinde bulunduğumuz durum bunun çok ötesine geçti. 11 aydır çocuklar evden eğitim görüyor. Bu onları çok zorladı.  Boyun, göz ve çeşitli fiziksel sorunlar çıkmaya başladı. Bunun dışında çocuklar oyun oynamayı unuttular, iletişim kurmalarında birtakım sıkıntılar başladı.  Okul, çocukların sadece akademik bilgiler edindikleri yerler değildir. Aynı zamanda sosyalleştikleri ve hayatlarını şekillendirdikleri büyük bir sistemin küçük bir parçasıdır okul. Çocuklar, okulda birçok konuda kendilerini geliştirir ve yetiştirir.  Evet online eğitimde akademik anlamda  eksiksiz ilerlemeye çalışıyor tüm okullar. Ama psikolojik anlamda, oyun beceresi  noktasında çok ciddi olumsuzluklar yaşıyorlar.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın röportajının devamı için tıklayın….

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X