Diş Hekimliği Fakültesi’ne 10 babayiğit aranıyor

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz… Mustafa Özdal sordu, Prof. Dr. Kılavuz yanıtladı…

Diş Hekimliği Fakültesi’ne 10 babayiğit aranıyor

Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu ama binası yok. Rektör Prof. Dr. Saim Kılavuz’un, iş insanlarına çağrısı var: “60 milyona mal olacak fakülte binasının 7 ana bilim dalı var  ve her bloğuna bir iş insanın ismini vermek suretiyle  6’şar milyon verecek 10 babayiğit arıyoruz. Bu proje hayata geçerse, yeşil enerji,  yağmur suyunu değerlendirmek gibi özellikleriyle Türkiye’de başka bir örneği olmayacak.”

Rektör Kılavuz, üniversiteler arası sıralamada Uludağ Üniversitesi’nin 29. olmasını  hak etmediklerini söyledi.  “Uludağ Üniversitesi gibi köklü, akademik birikimi olan bir üniversitenin 29. sırada olması kabul edebilir bir sıra değil” diyen Kılavuz, öz eleştiri yaptı.

Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, rektör tercihlerinden, üniversite-sanayi işbirliğine, online eğitimden, sosyal tesislere, üniversiteler arası sıralamadan Diş Hekimliği Fakültesi’ne kadar, merak edilenleri yanıtladı.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X