Dolar ve Euro’da son durum

Dün dolar/TL 7,32 liraya kadar çıkarak yeni zirvesini gördü. Haftanın son işlem gününde kur nasıl hareket ediyor? Dolar – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar ve Euro’da son durum

Temmuz ayı boyunca dolar/TL’de devam eden yatay seyir son günlerde yerini Türk Lirası’nın değer kaybına bıraktı.

Dün TL’de yaşanan sert değer kayıpları sonrası güne 7,07 liradan başlayan dolar/TL kademeli olarak önce 7,20 TL’ye, ardından 7,3230 liraya kadar çıkarak yeni zirvesini gördü.

Merkez Bankası dünkü hareketlilik sonrası, “Piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir. Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır” açıklamasında bulundu.

Merkez, piyasadaki hareketliliğe ilişkin bugün ilk adımını attı; piyasa yapıcı bankalara tanınan likidite imkan limitleri yarıya düşürüldü.

Haftanın son işlem gününde ise dolar/TL kuru 7,32 seviyesinde hareket ediyor. Aynı dakikalarda euro 8,66 lira seviyesinde işlem görüyor.

BİST 100 ENDEKSİNDE İBRE EKSİDE

Dolar ve altındaki artış sürerken dün yüzde 5’in üzerinde değer kaybeden BİST 100 endeksinde ibre bugün de ekside. Gelen satışlarla birlikte endeks, 15 Mayıs’ın ardından ilk kez bin seviyesinin altına indi.

İSTANBUL’DA EKONOMİ ZİRVESİ

Bankalar Birliği ev sahipliğindeki toplantıda Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile önde gelen bankaların genel müdürleri, ekonomideki gelişmeleri ve piyasalara yansımasını değerlendirildi.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda pandemi sürecinde alınan önlemlerle çeşitli kesimlere sağlanan kaynağın geri çekilmesi sürecinde enflasyonist baskı azalacak. Fonlama maliyetleri artacak. Kredi maliyetlerinin artacağı bu süreçte mevduat faizlerinde de artış olacak. Ekonomi yönetimi ve bankacılar, toplantıda, bu süreçlerin piyasalara etkilerini değerlendirdi.

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X