Dolar ve Euro’da son durum

Dolar – Euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar ve Euro’da son durum

Haftanın son işlem gününde yurt içi piyasalarda satış baskısı hızlandı. Döviz kurlarında yukarı yönlü hareketlilik yaşandı.

Dolar/TL bu sabah yüzde 1 yükselişle 8,60 liraya kadar yükseldi. Dolar kuru 6 ay sonra yeni zirveyi görürken, euro/TL de 10,47 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Dolar endeksi ise 90,08 ile önceki kapanışın hemen üzerinde seyrediyor.

Uzmanlara göre, döviz kurlarındaki hareketlerde hem iç piyasadaki kırılganlıklar hem de Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon endişesi ile tahvil faizlerinin yükselmesi etkili oluyor.

S&P NOT DEĞERLENDİRMESİ BUGÜN

Küresel piyasalarda ise Biden’ın bugün açıklayacağı 6 trilyon doları bulması beklenen ABD’nin 2022 yılı mali bütçesi takip edilecek.

Bugün Euro Bölgesi’nde açıklanacak tüketici güven endeksi ile ABD’de kişisel gelir ve harcamalar verilerinin takip edileceğini bildiren uzmanlar, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un Türkiye değerlendirmesinin ise piyasalar kapandıktan sonra yayımlanmasının beklendiğini kaydetti.

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X