Domatese Rusya zammı

Havalar soğumaya başlarken pazar tezgahlarında etiketler yükseliyor. En dikkat çekici artış fiyatı ikiye katlanan domateste. Pazarcılar, zamma gerekçe olarak Rusya’nın ithalatı başlatma açıklamasını gösterdi.

Domatese Rusya zammı

ASLIHAN AYDIN

Rusya’nın 1 Kasım’dan itibaren Türkiye’den yeniden domates ithal etmeye başlayacağını açıklaması, bu ürünün fiyatını uçurdu. Geçen hafta kilogramı 4 liradan satılan kaliteli domates, artık 6-7 liradan alıcı bekliyor.

İhsaniye Pazarı’nda dün etiketlerdeki yüksek fiyatlar göze çarptı. 

Vatandaşlar zamlara tepki gösterirken, pazarcılar sert yükselişte Rusya’nın kasım ayında Türkiye’den yeniden domates almaya başlayacağını açıklamasının etkili olduğunu savundu. Pazar tezgahlarında domatesin fiyatı kalitesine göre 3,5 lira ile 6-7 lira arasında değişirken, pazarcı Mahmut Toksun, ”Rusya’ya 50 bin ton domates tedarik etmek için ürünler çok fazla iç piyasaya sürülmüyor, mallar depolanıyor. Halden de yüksek fiyatlardan alıyoruz. 4 liralık domates 6-7 lira oldu. Malesef daha da artacak gibi duruyor” şeklinde görüş belirtti. Toksun, mevsim nedeniyle sera domateslerin tezgahlarda yerini almaya başlamasının da fiyat artışında etkili olduğunu söyledi.

KIŞ MEYVELERİ DE PAHALI

İhsaniye pazarında dün portakal 4-5 liradan satışa sunulurken, mandalina 2-3,5 liradan alıcı buldu. Elma ve nar ise kilosu 4 liradan tezgahlarda yerini aldı. Pazarcı Metin Yetkin, tüm meyve fiyatlarının tavan yaptığını kaydetti. Vatandaşların eskisi gibi alışveriş yapmadığını dile getiren Yetkin, “Yüksek fiyatlar nedeniyle 2 kilo alan biri artık 1 kilo meyve talep ediyor” diye konuştu. 

ISPANAK 5 LİRA

Pazarda sebzelerin de yüksek fiyatlarla satılması dikkat çekti. Dün, kabak, patlıcan 3-4 liradan, sivri biber ise 7-8 liradan sofralara indi. Ispanağın kilosu 5 liradan alıcı bulurken, salatalık 3-4 liradan, marulun tanesi 2 liradan, maydanozun demeti ise 1 liradan satıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X