DOSAB Başkanı Ersan Özsoy: Sert sorunlarla mücadele ederek üretmeye devam ediyoruz

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından Türkiye’de ilk defa 2020 yılı verileri baz alınarak yapılan OSBÜK-OSB Yıldızları Araştırması’na Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) katılımcısı firmalar damga vurdu.

DOSAB Başkanı Ersan Özsoy: Sert sorunlarla mücadele ederek üretmeye devam ediyoruz

DOSAB katılımcısı 11 firma, 5 ana ve 5 yan performansın 35 sıralamasında yer aldı. Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları AŞ, Kaplanlar Soğutma AŞ, Kaplanlar Pazarlama AŞ, Fistaş Fantazi İplik AŞ, Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma ve Eğitim AŞ, EDT Dış Ticaret AŞ (Emirali Konfeksiyon), Bursalı Tekstil AŞ, Işıksoy Tekstil AŞ, Teknik Malzeme AŞ, Miya Konfeksiyon Tekstil Dokuma AŞ, Maysan Mando Otomotiv Parçaları AŞ, OSB Yıldızları arasına 35 kez adlarını yazdırdılar. Tofaş, karlılık, en fazla yatırım yapan ve Ar-Ge’ye en fazla harcama yapan firma kategorilerinde ilk sırada, en fazla ihracatta ikinci sırada yer alırken, hemen tüm kategorilerde sıralamaya girdi.

‘DOSAB ÖNEMLİ BİR ÜRETİM ÜSSÜ’

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, Türkiye’de OSB’lerin üretim üsleri olarak sanayide lokomotif konumda olduklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “358 OSB’nin bulunduğu ülkemizde OSBÜK Araştırması bir kez daha göstermiştir ki, DOSAB bu üretim üslerinin en önemlilerinin başında gelmektedir. Araştırmada yer bulan tüm firmalarımızın kurucu, yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Son iki yılımız corona virüsü pandemisinin yarattığı sert sorunlarla mücadele ile geçti. Pandemi etkisinde geçen iki yılda zorluklara rağmen üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracata devam ediyoruz. Bu süreçte, global ölçekte enflasyon, emtia fiyat artışları, tedarik zinciri darboğazları ve enerjideki dalgalanma, içeride ise kendi ekonomik gerçeklerimiz ile ilerlemeye çalışıyoruz. İhracatımızda büyük paya sahip Avrupa pazarında talebin artması ve bu talebin başta lojistik sebeplerle ülkemize kayması, 2021 yılında imalat sanayinin yoğun olarak çalışması sonucunu getirdi. 2020 ile birlikte dengeleme olasılığının artması, içeride de enflasyon, maliyet artışları, TL’deki değer kaybı gibi etkenler nedeniyle reel sektör olarak bizleri daha zor bir yıl bekliyor olabilir. Ancak bizler var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X