Dündar yabancı öğrencileri ağırladı

Çaybaşı Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında geliştirdiği, “Avrupa Vatandaşı Olarak Geleceğimi Seviyorum” isimli proje kapsamında Bursa’ya gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler, projeye destek veren Osmangazi Bele

Dündar yabancı öğrencileri ağırladı

Çocukların eğitim hayatlarındaki erken terklerin önlenmesi, eğitimde devamlılığın sağlanması, eğitimli bireylerle bilinçli toplum oluşturulması ve köyden daha fazla üniversite, yüksekokul ve lisans mezunu bireyler çıkmasına katkı sağlamak amacıyla geliştirilen projeye, İtalya, Fransa, Portekiz, Polonya, Bulgaristan ve Romanya’dan 50 öğrenci ve öğretmen katıldı.

 

Kendisini ziyaret eden yabancı öğrencilerle Belediye Meclis Salonunda bir araya gelen başkan Dündar, öncelikle böyle bir proje geliştirerek, öğrencilerin gelişimine yön veren Çaybaşı Ortaokulu yöneticilerini kutladı.

Başkan Dündar, “6 farklı ülkeden öğrencinin bir araya gelmesi, öncelikle dünya barışı adına, insanların birbirini tanıması adına atılacak en büyük adım. Birbirimizi tanımadan, başkalarının söyledikleri ile hareket etmek, kişilere ve olaylara ön yargıyla bakmamıza neden olur. Bir araya gelip insanlar birbirini tanıdığı zaman, kendi özgür düşüncesiyle o ülke insanı hakkında karar verir. Sonuçta hepimiz insanız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X