Dündar’ın VİP misafirleri Panorama’da büyüleniyor

Başkan Dündar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açtırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, ağırladığı önemli konuklarıyla da Bursa Müzeciliği’nde çığır açtı. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Dündar’ın VİP misafirleri Panorama’da büyüleniyor

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, kentimize gelen ve burayı gezen yerli yabancı ziyaretçilerinin etkilendiği bir merkez.

Sık sık haber bültenlerinden ve elektronik postamıza gönderilen  iletilerden görüyoruz ki, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2. hizmet döneminde Bursa’ya kazandırdığı bu eserle VİP misafirlerini de büyülüyor.

Gerek yerli gerekse yabancı VİP konuklarını tuttuğu gibi soluğu  Panorama Müzesi’nde alan Başkan Dündar, bu eserin kente kattığı değeri anlatıyor. Ardından da konuklarından övgü dolu sözlere muhatap oluyor.

Başkan Dündar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açtırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, ağırladığı önemli konuklarıyla da Bursa Müzeciliği’nde çığır açtı.

Şimdi onu sık sık misafirlerine gezdirerek konukları zaman tüneline sokuyor. Bursa’nın 1326’daki fethi üç boyutlu görsellerle gelenler üzerinde tüyleri diken diken eden bir duygu seli oluşturuyor.

Şüphe yok ki, Bursa son dönem müzeleriyle de öne çıktı. Belediye müzeciliğinde hem Osmangazi hem de Büyükşehir diğer bir çok kent tarafından örnek alınıyor.

Dolu dolu etkinliklerle artık müzeler sadece obje sergilenen yerler olmaktan da çıkarıldı. Çocuklar için düzenlenen değişik aktivitelerle eğlenerek eğitim veren birer merkeze dönüştü.

Son dönem Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Zindankapı Müzesi de çağdaş tasarımı, eski ile yeninin harmanlanmasıyla da belediye müzeciliğinin çıtasını daha da yükseltti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın tıpkı Başkan Dündar gibi kentimize gelen devlet büyükleri başta olmak üzere VİP misafirlerini muhakkak Zindankapı ve Muradiye’deki Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’ne getirdiği biliniyor.

Yazının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X