İhsan Aydın
İhsan Aydın

Dündar’ın VİP misafirleri Panorama’da büyüleniyor

Köşe Yazısını Dinle

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, kentimize gelen ve burayı gezen yerli yabancı ziyaretçilerinin etkilendiği bir merkez.

Sık sık haber bültenlerinden ve elektronik postamıza gönderilen  iletilerden görüyoruz ki, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2. hizmet döneminde Bursa’ya kazandırdığı bu eserle VİP misafirlerini de büyülüyor.

Gerek yerli gerekse yabancı VİP konuklarını tuttuğu gibi soluğu  Panorama Müzesi’nde alan Başkan Dündar, bu eserin kente kattığı değeri anlatıyor. Ardından da konuklarından övgü dolu sözlere muhatap oluyor.

Başkan Dündar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açtırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, ağırladığı önemli konuklarıyla da Bursa Müzeciliği’nde çığır açtı.

Şimdi onu sık sık misafirlerine gezdirerek konukları zaman tüneline sokuyor. Bursa’nın 1326’daki fethi üç boyutlu görsellerle gelenler üzerinde tüyleri diken diken eden bir duygu seli oluşturuyor.

Şüphe yok ki, Bursa son dönem müzeleriyle de öne çıktı. Belediye müzeciliğinde hem Osmangazi hem de Büyükşehir diğer bir çok kent tarafından örnek alınıyor.

Dolu dolu etkinliklerle artık müzeler sadece obje sergilenen yerler olmaktan da çıkarıldı. Çocuklar için düzenlenen değişik aktivitelerle eğlenerek eğitim veren birer merkeze dönüştü.

Son dönem Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Zindankapı Müzesi de çağdaş tasarımı, eski ile yeninin harmanlanmasıyla da belediye müzeciliğinin çıtasını daha da yükseltti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın tıpkı Başkan Dündar gibi kentimize gelen devlet büyükleri başta olmak üzere VİP misafirlerini muhakkak Zindankapı ve Muradiye’deki Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’ne getirdiği biliniyor.

Kent kültürüne yapılan bu katkının gelecek nesillere müzeler aracılığıyla aktarılıyor olmasını önemsiyoruz.

Müzelere gelen her çocuğun burada kentin ve ülkenin geçmişi hakkında çok değerli bilgilerle donanıp, ayrıldığı bir gerçek.

Bu açıdan, belediye müzeciliğine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da maddi manevi katkılar sağlaması kaçınılmaz görünüyor.

Yöneticilerin alkışlanacak alacak feragatı

Son günlerde Bursaspor’un resmi sosyal hesaplarında ve gazete sayfalarında gözümüze çarpıyor.

Bursaspor’da değişik dönemlerde yöneticilik yapmış kimi iş insanlarımız kulübe verdikleri alacaklarından, bağış makbuzu karşılığı feragat ediyorlar.

Bunu, rakam ne olursa olsun önemsiyoruz.

Uygulamayı başlatan  Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz’ı da tebrik ediyoruz.

Eminiz, iş insanlarımızın kulübün içinde bulunduğu mali açmazı da dikkate alıp, yaptıkları bağışlar daha çok alacağa sahip diğer eski yöneticileri de harekete geçirecektir.

Bursaspor’un kısa vadede yönetici alacaklarını ödemesi zaten mümkün değil.

Kulübün yeniden hak ettiği lige dönebilmesi için yöneticilerimizin Bursaspor tarihine adlarını yazdırarak, tüm alacaklarından vazgeçmeleri en hayırlı hareket olacaktır. Ancak, buna yanaşmayanlar da çıkacaktır.

O vakit, devlet büyükleri araya sokularak Bursaspor’un yönetici alacaklarından kurtarılması sağlanmalıdır.

Bursaspor’u düzlüğe çıkarabilmek için buna ihtiyaç var.

Sadece forma satışı geliriyle 2. ligde de tutunmak kolay bir iş değil.

Tahtası kapalı, transfer yapamamış ve öz kaynağıyla ligde mücadele edecek takımımıza Bursa olarak hepimizin sahip çıkması gerekiyor.

Bu işin sadece yönetimin sorumluluğuna bırakılamayacağı ortada.

Şimdi taşın altına el koyma vakti.

Taşra ilçe otobüslerine de validatör önerisi

Ali Çakır Bursa’nın güneyindeki Orhaneli’de yıllarca Devlet Hastanesi’nde hizmet etmiş ve emekli olmuş bir hemşehrimiz. Dünkü ziyaretiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve BURULAŞ önemli bir çağrıda bulundu.

Ulaşımın patronu olarak Büyükşehir’in ve BURULAŞ’ın bu öneriye nasıl yaklaşacağını merak ediyoruz?

Kent merkezi ve Bursa’nın kimi ilçelerinde yasanın 65 yaş üstü vatandaşlarımızla, engelli, öğrenci vb. gibi dezavantajlı grupların devlet ve belediye sübvansiyonu ile desteklendiğini, otobüs sahiplerine bunlar için ek ödeme yapıldığını hatırlatan Çakır, aynı uygulamadan niçin güneydeki 4 Dağ ilçesi vatandaşlarının da yararlanamadığını sorguluyor.

Bu 4 ilçeye taşımacılık hizmeti veren ve BURULAŞ kontrolündeki kooperatiflerin minibüslerine de araç sahiplerini mağdur etmeyecek validatör sistemi konmasını isteyen Çakır, böylece Anayasa’nın eşiklik ilkesinin bu 4 ilçedeki yurttaşları da kapsamış olacağını anlatıyor.

Öneri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde niye görüşülmesin?

Vatandaş istiyor. Takdir meclisin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X