Dünya basını ne dedi?

Suriye’de İdlib’e sıkışan iç savaş devam ederken, uluslararası gazeteler ve haber ajansları, hava saldırısı sonucu 33 Türk askerinin hayatını kaybetmesini son dakika olarak duyurdu.

Dünya basını ne dedi?

NEW YORK TİMES

ABD merkeli New York Times gazetesi son saldırının Suriye’deki savaşın seyrini değiştirebileceğine işaret etti: Türk yetkililer saldırının Suriye hükümetine bağlı birlikler tarafından gerçekleştiğini söyledi, ama son haftalarda bölgede hava saldırıları düzenleyen taraf Rus savaş uçaklarıydı.

WASHİNGTON TİMES

Türk askerlerine yönelik saldırıyı Suriye ve Türkiye arasında anlaşmazlıkta keskin bir tırmanış olarak niteleyen Washington Times ise bu gelişmenin yakında büyük çaplı bir savaşla sonuçlanabileceğini öne sürdü.

LE MONDE

Fransız Le Monde, bombardımanlarn Ankara ile Moskova’nın arasını açma riski doğurduğunu belirtip ‘Son haftalarda rejim ve müttefiki Rusya, Türkiye sınırındaki birçok bölgenin kontrolünü ele geçirdi’ tespiti yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X