Dünyanın en büyük zinciri kuruluyor

ABD merkezli Marriott International, Starwood şirketini 12,2 milyar dolara satın alarak, dünyanın en büyük otel zincirini kuracak.

Dünyanın en büyük zinciri kuruluyor

Marriott’tan yapılan açıklamada, her iki şirketin yönetim kurullarının oy birliğiyle birleşme anlaşmasını onayladığı duyuruldu. Ortaya çıkacak yeni şirketin, 100’ün üzerinde ülkede, 5 bin 500 otelde 1,1 milyon odası olacak. Marriott’un CEO’su Arne Sorenson, birleşmeden doğan şirkette de aynı göreve devam edecek. Marriott, Starwood’a 12,2 milyar dolar ödeyecek ve kurulacak şirketin toplamda 30 farkı otel zinciri olacak. Bu gelişme ile otelcilik sektöründe 2016 yılında dünyanın en büyük zincirini ortaya çıkaracak. 

FARKLI MARKALARI VAR

Marriott’un 19, Starwood’un 11 farklı otel markası bulunuyor. Marriott International, bünyesinde The Ritz-Carlton, EDITION, JW Marriott, Renaissance Hotels, Marriott Hotels & Resorts, Delta Hotels, Gaylord, Courtyard, Residence Inn, SpringHill Suites, Fairfield Inn, TownePlace Suites by Marriott gibi otelleri barındırıyor. Starwood şirketi ise, Four Points by Sheraton, Sheraton Hotels & Resorts, Aloft, W Hotels, Le Meridien, Westin Hotels & Resorts, St. Regis Hotels & Resorts gibi markalarla hizmet veriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X