DURMAZLAR MAKİNA… Avrupa’nın gözdesi DURMARAY… Polonya’dan sonra şimdi de Romanya’da…

Türkiye’nin teknoloji üreten önde gelen kuruluşlarından olan Durmazlar Makina’nın gücü ve teknolojik desteğiyle Türkiye’de ilk defa tramvay üretimini gerçekleştiren Durmazlar Raylı Sistemler, Polonya’nın Olsztyn şehri için ürettiği tramvaylardan sonra şimdi de Romanya’nın Resita kenti için üretime başlıyor.

DURMAZLAR MAKİNA… Avrupa’nın gözdesi DURMARAY… Polonya’dan sonra şimdi de Romanya’da…

2009 yılında AR-GE çalışmalarına başlayan ve kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin İstanbul, Bursa, Samsun ve Kocaeli gibi önde gelen şehirleri için hafif raylı sistem araçları ve tramvaylar üreten Durmazlar, Polonya’nın Olsztyn şehri için ürettiği tramvayları 2020 yılının ilk aylarında göndermeye başladıktan sonra bu defa Romanya’nın Resita şehri için üretime geçiyor.

25 Haziran Perşembe günü internet üzerinden düzenlenen imza törenine Resita Belediye Başkanı Ioan Popa ve bölüm direktörü Gratian Dobre, Türkiye Cumhuriyeti Romanya büyükelçisi Füsun Aramaz ve ticari ateşesi Sude Gürcan, Durmazlar Romanya Temsilcileri AAR Anadolu Automobil Rom s.r.l. adına Hüseyin Akyol, Serhat Hazinedar ve Magda Pesu katıldı.

Durmazlar Holding adına ise Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Yönetim kurulu Başkan yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Durmaz ve firma yöneticileri toplantıda yerini aldı.

Yaşadığımız olağanüstü durumlar nedeniyle online olarak gerçekleşen imza töreninde konuşan Türkiye’nin Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz; “Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Durmazlar Ailesi’ni bu önemli başarıları için tebrik ediyorum. Bu dönemden sonra hep birlikte burada görüşmeyi umut ediyorum” diye konuştu.

İmza töreninde söz alan Resita Belediye Başkanı Ioan Popa ise “Birçok ülkede araştırma yaptıktan sonra Durmazlar ile yol almaya karar verdik. Mevcut koşullar nedeniyle gidemediğimiz üretim alanına en kısa sürede bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Fatma Durmaz Yılbirlik “Bütün dünyanın maruz kaldığı bu zor koşullardan çıkmanın en doğru yolu üretim yapmak. Türkiye ve Romanya olarak attığımız bu imzaların hepimize umut vermesini diliyorum” derken, Hüseyin Durmaz ise Durmazlar’ın bugüne kadar yüksek teknolojiyi kullanarak başardığı işlerden söz etti. Törende söz alan Sinan Durmaz da “Yaptığımız bu iş birliği nedeniyle çok mutluyuz, hepimize hayırlı olsun” dedi.

İmzalanan sözleşme çerçevesinde Resita için özel olarak tasarlanan 13 adet çift yönlü tramvay aracı 2 yıl içinde hizmet vermeye başlayacak. Modern ve etkileyici bir tasarıma sahip olan araçlar 135 yolcu kapasitesine sahip olacak.

Durmaray hakkında

Dünyada raylı sistemler sektöründe ilk sıralarda yer almayı hedefleyen Durmaray, araştırma ve geliştirme çalışmalarına 2009 yılında başladı. 2011 yılına gelindiğinde ise Durmaray 100.000 m2 alanda üretim yapmaya başladı.

Üretilen ilk tramvay İpekböceği adıyla 2013 yılında Bursa’da raylarla buluştu. Ardından 2015 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi açılan 60 adet Hafif Raylı Sistem (HRS) ve 12 Adet çift yönlü tramvay projeleri izledi. Durmaray’ın yeni jenerasyon tasarımı olan Panorama ise 2016 yılında 8 araçla Samsun’da, çift yönlü 18 araçla da Kocaeli’nde hizmet vermeye başladı.

2018 yılının Ocak ayında İstanbul Eminönü-Alibeyköy hattı 30 adet tramvay aracı temini için Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile imzalanan sözleşme sonrasında 2019 Mart ayında ilk araç teslimi gerçekleştirildi. Tramvay araçları İstanbul’un ruhunu yansıtacak şekilde özel olarak tasarlandı.

2018 yılı ortasında Polonya’da Olsztyn Belediyesinin açtığı 24 adet tramvay aracı alım ihalesini kazanarak 2018 Temmuz ayında sözleşmesi imzalandı. Yeni tasarım tramvay ile Durmazlar, Türkiye’nin ilk yerli tramvayını ihraç etti.

Durmazlar Holding hakkında

Durmazlar Holding’in temelleri, Ali Durmaz Tarafından 1956 yılında Durmazlar Makina’yı kurmasıyla atıldı. Durmazlar bugün Durma markasıyla üç ayrı tesiste ürettiği makinaları 120 ülkeye ihraç ediyor. Durmazlar Holding bu altyapıyla Durma’nın Almanya Frankfurt’ta ve Amerika Birleşik Devletleri Michigan’da açılan showroomlarda küresel pazarda rekabet gücünü de yükseltiyor.

Sac işleme teknolojileri alanındaki deneyimine gelişen teknolojilerle birleştiren Durmazlar Makina, Türkiye’nin sektöründeki ilk Ar-Ge merkezinde geliştirdiği Büküm merkezi, 2D ve 3D lazerli kesme, Servo Punch, Servo Apkant makineleri pazara sunuyor. Durma markası altında %100 yerli ve Türk mühendislerle geliştirilen yazılım sistemleri ile üretim hatlarını endüstri 4.0 koşullarına taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X