Düşük faizler kaygılandırıyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonda bir miktar ılımlı artış sinyalleri olduğunu söyledi.

Düşük faizler kaygılandırıyor

Lagarde, ECB Başkanı olarak bankanın bu yılın ilk yönetim konseyi toplantısının ardından Frankfurt’ta değerlendirmelerde bulundu. Ücretler ve istihdam artışının azalmasının Euro Bölgesi ekonomilerini zorladığını ifade eden Lagarde, ‘’Küresel zayıf ticaret ve belirsizlikler Euro Bölgesi’nin imalat sektörü üzerinde baskı oluşturuyor” dedi. Lagarde, bölgede hizmet ve inşaat sektörlerinin baskılara direnç gösterdiğini vurguladı. Euro Bölgesi’nde enflasyonda bir miktar ılımlı artış sinyalleri olduğunu belirten Lagarde, ‘’Orta vadede enflasyonun artması bekleniyor” diye konuştu.

MEVCUT STRATEJİYE BAĞLIYIZ

Düşük faizlerin kendisini kaygılandırdığını dile getiren Lagarde, gözden geçirmede bu konunun ekonomilerdeki yan etkilerini değerlendireceklerini kaydetti. Yeni strateji tanımlanana kadar mevcut hedef ve stratejiye bağlı olduklarının altını çizen Christine Lagarde, ‘’Bankanın yeni stratejisi üzerinde kasım-aralık gibi anlaşabileceğimizi umuyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X