Edebali’den Muhtarlar Günü’ne özel kutlama

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırımlı muhtarları ağırladı.

Edebali’den Muhtarlar Günü’ne özel kutlama

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Muhtarlarımız yerel katılım ve demokrasi anlayışımız adına önemli bir vazife üstleniyor. Yereldeki dinamiklerin harekete geçirilmesi ile bu dinamiklerin genel siyaseti şekillendirdiği bir ülkede yaşıyoruz. İlçemizde görev yapan tüm muhtarlarımızın Dünya Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Yıldırım’a hizmet alanında iki farklı bakış açısıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bugün birçok mahallemizde okul, sağlık ocağı, sosyal donatı alanı otopark sıkıntısı yaşamaya başladık. Bu ihtiyaçların karşılanmasını kısa vadeli çözümlerle yapmak yerine radikal çalışmalar gerçekleştirerek, en zor yolu seçerek bin 300 hektarlık alanı yeniden dönüştürdük. Davutkadı Mahallesi’ndeki, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi ve Tezok Caddesi arasındaki 13 hektarlık alanda planlarımız onaylandı. 50 bine yakın insanımızın yaşadığı 250 hektarlık alanda projelendirilen Değirmenönü – Karapınar’da meydanıyla, kültür merkeziyle, geniş caddeleriyle, konut ve ticari alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla yeni bir şehir kuruluyor. Ankara Yolu’nun altında bulunan Mevlana Mahallesi’nde 55 hektarlık alanı yeniden planlayarak onay aldık ve kentsel dönüşümde Türkiye’nin en büyük 39 firmasının yer katıldığı ihalenin ilk etabını tamamladık. İhalenin ikinci etabı 18 Kasım’da tamamlanarak büyük bir dönüşüme başlıyoruz. Yavuzselim, Arabayatağı, Ulus, Hacivat ve Çınarönü mahallelerinde 150 bin nüfusun yaşadığı 450 hektarlık alanda imar düzenimizi değiştirdik. 5 binlik ve binlik planda çalışmalarımız tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onay aşamasına gelindi. 73. maddeye göre birçok mahallemizde büyük bölgeleri kentsel gelişim alanı ilan ettik” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X